Bakepol 2019 zapowiada się innowacyjnie i przepysznie – pod znakiem odkrywania nowych smaków. Słodko-słona ekspozycja wystawiennicza dla branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej zostanie w tym roku przyprawiona nowymi dodatkami – pionierskimi koncepcjami na rozszerzenie oferty o elementy kawiarni czy śniadaniowni.
Podobne artykuły
Bakepol – pasja i jakość budują zaufanie klientów!Pamiętaj o Strefie Mistrza Branży!Forma dla Mistrza! Akcja na Strefie Mistrza BranżyPrezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej – tak można najkrócej scharakteryzować Targi Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL. Ich siódma edycja odbędzie się 12-14 września 2019 roku w Krakowie.
Będzie to wyjątkowa odsłona z co najmniej z dwóch powodów. Pierwszym z nich jest zmiana lokalizacji targów na miasto królewskie – Kraków. Drugim modyfikacja zakresu tematycznego prezentowanego w ramach ekspozycji. Dotychczasową ofertę dodatków, komponentów i surowców oraz maszyn i urządzeń technologicznych dla przemysłu piekarskiego, cukierniczego i lodziarskiego dopełni specjalistyczny sprzęt do wyposażenia kawiarni, cukierni czy baru śniadaniowego.
– Decyzja o rozszerzeniu oferty wystawienniczej wyniknęła z potrzeby rynku – mówi Joanna Jasińska, dyrektor targów Bakepol. – Coraz częściej można dostrzec, że właściciele cukierni, piekarni czy lodziarni odświeżają charakter prowadzonej działalności, rozszerzając usługi również o gastronomię. Na każdym kroku spotykamy miejsca, które wymykają się jednoznacznym kategoriom. Piekarnie często bywają też śniadaniowniami, a cukiernie – kawiarniami, w których możemy usiąść na chwilę przy stoliku, zjeść smaczną przekąskę i napić się aromatycznej kawy. W 2019 roku wychodzimy naprzeciw potrzebom tych profesjonalistów, którzy chcieliby wprowadzić w swoich firmach tego rodzaju zmiany.
Idąc tym tropem, organizatorzy targów zaprosili do współpracy również przedstawicieli firm mających w swojej ofercie wyposażenie kawiarni, cukierni i baru czy żywność i napoje dla gastronomii.
Zaprezentowana na krakowskich targach ekspozycja będzie jak zawsze atrakcyjna dla piekarzy, cukierników i lodziarzy, zarówno rzemieślników, jak i profesjonalistów z zakładów przemysłowych czy sieci handlowych. Bez zmian pozostanie również to, że targom towarzyszyć będzie bogaty program wydarzeń – inspirujących pokazów i prezentacji. Śmiało można więc powiedzieć, że Bakepol 2019 będzie kusił jeszcze bardziej niż do tej pory wybitnymi smakami i rozwiązaniami.
W połowie września w Krakowie wszyscy uczestnicy wspólnie poszukają nowych królewskich smaków, które zadowolą współczesnych wymagających konsumentów.
Więcej informacji na temat targów BAKEPOL: www.bakepol.pl.