Jesteśmy wiodącym przedstawicielem firmy Telme, producenta maszyn i urządzeń do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych. Przedstawiamy Państwu kilka niezbędnych urządzeń w każdej lodziarni i cukierni.
Podobne artykuły
Cremino – naprawdę warto!Lody czekoladoweComfort food, comfort business - nowy Mistrz BranżyFrezery do produkcji lodów tradycyjnych, rzemieślniczych, sorbetów i innych. Sterowanie automatyczne lub manualne, elektromechaniczna kontrola. Urządzenia wyposażone są w transparentną pokrywę ułatwiającą przeprowadzanie kolejnych kroków mieszania i chłodzenia.
Automat daje możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantuje uzyskanie produktów o pożądanej teksturze i konsystencji.
Pasteryzatory do mieszanek lodowych produkcji TELME to urządzenia wysokiej jakości. Posiadają bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego.
Ponadto urządzenia posiadają przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu.
Odbiorcami naszych produktów są małe i duże lodziarnie, restauracje, kawiarnie oraz wszystkie miejsca, gdzie przygotowuje się lody. Asortyment BMC Polska spełnia wszystkie normy jakościowe i bezpieczeństwa pracy, a oferowane przez nas urządzenia są łatwe w obsłudze, oraz utrzymaniu w czystości. Każdego dnia ułatwiają pracę w lokalach gastronomicznych, cukierniach, lodziarniach, hotelach. Umożliwiają wytwarzanie lodów rzemieślniczych, tradycyjnych, gałkowych.
Frezer+Pasteryzator to urządzenie przeznaczone dla cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Maszyna posiada wbudowany cylinder pasteryzatora z bezpośrednim spustem do niezależnie sterowanego poziomego cylindra frezującego. Nasze maszyny do produkcji lodów usprawniają proces przygotowania deseru, podnoszą walory smakowe oraz pozwalają osiągnąć gładką strukturę lodów.
Wybierając maszyny oraz urządzenia do produkcji lodów, trzeba zwrócić uwagę na odpowiednią moc silnika, pojemność, energooszczędność oraz ergonomię maszyny. Decyzja o zakupie produktu powinna być uzależniona od ilości obsługiwanych osób oraz wielkości lokalu.
Wielofunkcyjne urządzenia cukiernicze tj. Ribot T. Całkowicie programowalny, przeznaczone do produkcji nie tylko lodów, ale również kremów, polew, ciast, nugatu i innych produktów cukierniczych.
Gwarantuje automatyzacje produkcji i powtarzalność produktu.
Ribot T posiada zbiorniki od 10 do 60 litrów a jego wydajny system grzania i chłodzenia pozwala skrócić czas produkcji o ponad 20 % w porównaniu ze standardowymi urządzeniami.