...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Racibórz, gdzie mieści się siedziba organizatorów programu promocyjnego „Doceń polskie”, obchodzi w tym roku jubileusz 800-lecia nadania praw miejskich. Z tej okazji, z inicjatywy redakcji tygodnika „Nowiny Raciborskie” i Urzędu Miasta Racibórz, przygotowano specjalną kapsułę czasu, która zostanie otwarta najszybciej za 50 lat.

Przyszłe pokolenia znajdą w niej m.in. przepisy kulinarne laureatów programu „Doceń polskie” oraz egzemplarze kwartalnika „Doceń Dobre Wiadomości”. Uroczyste zakopanie kapsuły odbyło się 11 listopada br.



Program „Doceń polskie” zachowuje przepisy kulinarne dla przyszłych pokoleń
- Polską żywność wysokiej jakości oraz jej wytwórców propagujemy od 2011 roku. Nie tylko odpowiadamy na bieżące potrzeby producentów i aktualne trendy branży spożywczej, lecz kreujemy także nowe możliwości jeszcze skuteczniejszego promowania polskich produktów.  Program ma charakter ogólnopolski, ale nasza siedziba mieści się w Raciborzu, dlatego też z radością włączyliśmy się w przygotowanie kapsuły czasu, która upamiętnia 800-lecie nadania praw miejskich. To wyjątkowa sposobność, by pokazać przyszłym pokoleniom jak polska kuchnia i branża spożywcza wyglądały w 2017 roku. Jesteśmy dumni, że mogliśmy uczestniczyć w tym przedsięwzięciu - mówi Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.



Program „Doceń polskie” znalazł się w gronie 50 firm i organizacji, które w wykonanym specjalnie na tę okazję pojemniku ze stali nierdzewnej umieściły gadżety, zdjęcia, prace plastyczne, a także życzenia i listy do przyszłych pokoleń oraz inne pamiątki.

- Kapsuła ma ograniczoną pojemność, dlatego zdecydowaliśmy się dodać do niej przedmiot, który fizycznie zajmuje mało miejsca, ale jednocześnie może pomieścić dużo treści. Mowa o pamięci USB. Pendrive z wygrawerowanym znakiem „Doceń polskie” oraz rokiem 2017 zawiera: logotyp programu, cztery tegoroczne wydania naszego kwartalnika „Doceń Dobre Wiadomości” w wersji elektronicznej, e-book z przepisami kulinarnymi laureatów programu, zdjęcia z certyfikacji, które odbyły się w 2017 roku oraz zrzuty ekranu prezentujące nasze strony internetowe, fanpage i blog - wylicza M. Bielski. - Na nośniku znalazł się także list do osób, które w 2067 roku otworzą kapsułę czasu. Tekst w języku polskim i angielskim dostarcza informacji o programie i osobach, które go organizują. Poza tym, w pojemniku umieściliśmy papierowe wydanie kwartalnika „Doceń Dobre Wiadomości” z października br. - mówi twórca programu.



Warto dodać, że w kapsule czasu znalazło się także specjalne wydanie tygodnika „Nowiny Raciborskie”, przygotowane z okazji 800-lecia nadania praw miejskich Raciborzowi.
Numer, który ukazał się 24 października zawiera artykuły poświęcone bogatej historii miasta, prezentacje historycznych liderów raciborskiej przedsiębiorczości oraz stylizowane prezentacje reklamowe. Wydanie wyróżnia się nie tylko objętością, ale i wyglądem - nawiązuje do szaty graficznej gazet sprzed lat. W tym „historycznym” numerze znajdziemy także specjalny tekst prezentujący program „Doceń polskie”. Artykuł został przygotowany w konwencji powojennych reklam.
Kapsułę zakopano u zbiegu ulic Długiej i Bankowej. W uroczystości zorganizowanej 11 listopada tłumnie uczestniczyli mieszkańcy miasta, a program „Doceń polskie” reprezentowała jego organizatorka, Karolina Szlapańska.

- To wyjątkowy rok dla Raciborza, jest on symboliczny także dla naszego programu. W lipcu odbyła się XXV atestacja żywności, niedawno ukazało się X wydanie naszego kwartalnika „Doceń Dobre Wiadomości”, w tym roku opracowaliśmy także e-book z 85 różnorodnymi przepisami kulinarnymi producentów, których wyroby zdobyły znak „Doceń polskie”. Cieszę się, że możemy zachować te materiały w kapsule czasu. Nasz program i sama branża spożywcza cały czas się rozwijają. Nie wiemy jak polska kuchnia będzie wyglądała za pół wieku, ale dzięki tej inicjatywie będziemy mogli przypomnieć mieszkańcom miasta co jadło się w 2017 roku - mówi Karolina Szlapańska.

Na szczęście, nie trzeba czekać aż 50 lat, aby zapoznać się z materiałami programu „Doceń polskie” umieszczonymi w kapsule czasu. Wszystkie wydania kwartalnika (w formacie PDF)  i odnośnik do e-booka są dostępne na blogu, pod adresem www.blog.docenpolskie.pl.

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji