...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Ostatnia prosta przed wielkimi emocjami w Turynie

Miesiące przygotowań, potu, łez, nieprzespanych nocy by sięgnąć po marzenia. Oto przed nami duet cukierników Michał Doroszkiewicz i Marek Moskwa, który pisze swoją historię, mającą znaczący wpływ na losy polskiego cukiernictwa. Za kilka dni ich wielkie marzenia urzeczywistnią się.

Ci młodzi ludzie zabłysną na arenie międzynarodowej rozsławiając Polskę i jej smaki, podczas najbardziej prestiżowego konkursu cukierniczego na świecie – Coupe du Monde de la Patisserie.

W dniach 10 -12 czerwca serce Piemontu - Turyn zamieni się w wielką, gastronomiczną stolicę Europy. Już 10 czerwca nasz team cukierniczy wystąpi wśród pozostałych siedmiu europejskich drużyn w konkursie, który jest marzeniem każdego cukiernika. W ciągu zaledwie 5 godzin przygotują mrożony deser owocowy, 10 deserów na platerze, rzeźbę z czekolady oraz karmelu. Motywem przewodnim, wokół którego pracują cukiernicy jest „Mały książę” i właśnie na tej magicznej tematyce Michał i Marek oparli swoje receptury. Przez tę wyjątkową opowieść przeprowadzą nas pokazując wiele technik użycia surowca – czekolady, karmelu, owoców i innych produktów, wydobędą z nich wyjątkowy smak a zarazem przedstawią wiele emocji, które towarzyszą tej przepięknej bajce.

 

Nasi cukiernicy jadą na konkurs z pełną świadomością swojego profesjonalizmu, pozytywną energią i entuzjazmem oraz nadzieją, że będą reprezentować Polskę również podczas Wielkiego Finału w Lyonie.

Wielkie podziękowania dla Partnerów, którzy wspierają naszych cukierników, a są to firmy:
Primulator, Ambasador 92, Ashanti, Debic, Pastry Creation, Valrhona (LePatio Polska), Morning, Gastro Magic Service, Cukiernia Sowa, Convotherm oraz Dziamski Studio.


* * *


Coupe du Monde de la Pâtisserie ten wspaniały międzynarodowy konkurs cukierniczy został założony w Lyonie w 1989 roku przez wielkiego mistrza cukiernictwa Gabriela Paillassona.Po debiucie w Paryżu w 2012 roku i dwóch edycjach w Genewie, Turyn jest kolejnym wybranym miastem w kontynentalnej rundzie selekcyjnej, która odbędzie się 10 czerwca 2018 roku przy okazji Gourmet Expoforum, w centrum wystawowym Oval Lingotto.



Ponieważ Włochy wygrały Coupe du Monde de la Pâtisserie w 2015 roku z zespołem szefów kuchni Fabrizio Donatone, Emanuele Forcone i Francesco Boccia, kraj ten ma już kwalifikacje do wzięcia udziału w wielkim finale w 2019 roku w Lyonie i jest częścią TOP 5.

W finale w 2019 roku wezmą udział 22 kraje: z każdej kontynentalnej selekcji zostaną wyłonione 3 kraje plus 5 najlepszych (TOP 5) jak Włochy, Japonia, USA, Korea Południowa, Wielka Brytania oraz 5 krajów spośród pozostałych uczestników otrzyma od jurorów "dziką kartę". Te "dzikie karty" ustanowione przez Gabriela Paillassona przypisuje się krajom, które zasługują na to najbardziej, dzięki ich osiągnięciom w konkursie.

"Grande finale" Coupe du Monde de la Pâtisserie odbywa się co dwa lata w Lyonie podczas Międzynarodowych Targów Sirha.
Ten prestiżowy konkurs stał się głównym wydarzeniem cukierniczym na świecie. Konfrontuje zespoły z całego globu, złożone z eksperta od czekolady, cukiernika i specjalisty od lodów. Na oczach jury i szerokiej publiczności wszystkie zespoły prezentują swoje umiejętności, talenty oraz kreatywność.
Kolejny finał Coupe du Monde de la Pâtisserie odbędzie się 27 i 28 stycznia 2019 r. i będzie świetną okazją do celebrowania 30 rocznicy powstania konkursu.

Aut. SmartenPR – oficjalny przedstawiaciel Coupe du Monde de la Patisserie w Polsce


Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji