dodano , Modecor, materiał promocyjny

POProstu magia świąt. Odkryj walory masy cukrowej POP firmy Modecor

Stworzyłeś magiczny smak tortu na Boże Narodzenie? Pomożemy Ci stworzyć wokół niego świąteczną aurę. Odkryj walory masy cukrowej POP firmy Modecor i ciesz się przygotowaniami do świąt!

Masa cukrowa POP została tak opracowana, by ułatwić życie cukiernikom i dekoratorom, zapewnić ładny wygląd wypiekom, sprostać różnicom temperatur i sprawić przyjemność podczas konsumpcji. Świetnie nadaje się do obkładania tortów, a po do­daniu CMC również do tworzenia płaskorzeźb i figurek 3D. Masa jest dostępna w gamie 12 kolorów i 4 gramatur. Nie zawiera uwo­dornionych tłuszczów i glutenu.

 

Wszystko, co musisz wiedzieć o masie cukrowej POP

• POP do obkładania tortów
Masa cukrowa POP jest niezwykle ela­styczna, możesz ją rozwałkować za po­mocą wałkowarki na 1 mm grubości.

• POP jest elastyczna
Możesz nią z łatwością obkładać tor­ty o wysokości do 10 cm bez ryzyka zapadania się i pękania masy cukrowej.

• POP jest plastyczna
Nawet po upływie kilku minut od roz­wałkowania POP jest tak plastyczna, że nie zmienia ani swojej szerokości, ani długości.

• POP jest odporna na wilgoć
POP wykazuje odporność na wilgoć na­wet w pomieszczeniach o wilgotności powyżej 77% bez utraty swojej wy­dajności.

• POP do modelowania
Dodając szczyptę CMC, POP staje się idealna nawet do tworzenia figurek 3D i kwiatów o bardzo cienkich płatkach.

• POP jest odporna na szok termiczny
Dzięki kompozycji opartej na nieuwodor­nionych tłuszczach i olejach POP jest wy-jątkowo odporna na szok termiczny (np. przy przenoszeniu z lodówki do tempe­ratury pokojowej).

• POP ma w 100% naturalną biel
Biały kolor POP uzyskuje się dzięki za­wartości cukru o wysokiej czystości (1° CEE). Z tego powodu POP nie zawiera dwutlenku tytanu.

• POP rozpuszcza się w ustach
POP zawiera cukier o granulacji 11 mikro­nów, więc jej konsystencja jest idealnie gładka i nie pozostawia uczucia „piasku” w ustach.

• POP jest łatwa w przechowywaniu
Torty przekładane kremem maślanym i obłożone POP mogą być przechowy­wane w 4°C do 48 godzin bez zapada­nia się, topnienia i nadmiaru wilgoci na powierzchni.

 

Magia świąt z masą cukrową POP

Wałkujemy masę cukrową PoP.

Obkładamy nią tort.

Wygładzamy nierówności packą do gładzenia.

Radełkiem odcinamy nadmiar masy cukrowej.

Przy użyciu kleju cukierniczego mocujemy dekoracje z masy cukrowej.

Paski z masy cukrowej przyklejamy na spód każdego piętra.

Używając cukru królewskiego, wykonujemy efekt śniegu.

Wszystkie figurki przyklejamy za pomocą kleju cukierniczego.

Z masy cukrowej PoP wykonujemy śnieżne kulki.

fot. Anna Kucia

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Modecor

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji