...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

PREMIERA: Drobne wypieki. Technologia w cukierni

10 listopada br. swoją premierę będzie miała nowa publikacja dla cukierników pt. „Drobne wypieki”. Najnowszy tytuł uzupełnia serię książek dla piekarzy i cukierników, która ukazała się nakładem Wydawnictwa PWN.

Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Najnowasza książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.

W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
- podziału wyrobów cukierniczych,
- składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych,
- zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu,
- procesu produkcji wyrobów cukierniczych,
- pakowania i przechowywania,
- analizy sensorycznej,
- określania wartości odżywczych,
- analityki wyrobów cukierniczych.

Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.

Książka jest kontynuacją serii, w ramach której ukazały się:

  • „Odroczony rozrost. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Hans Huber
  • „Chłodnictwo. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Klaus Losche
  • „Zakwas. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Markus Brandt, Michael Ganzle

Wydanie: 1
Autor/Redaktor: Wilfried Seibel
Format: B5
Objętość (liczba stron): 286
ISBN: 978-83-01-18470-4
Cena katalogowa: 99 zł
Data wydania: 2016-11-10
Rodzaj oprawy: miękka
Kategoria i podkategoria: Nauki matematyczno-przyrodnicze- Technika- Przemysł spożywczy

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji