10 listopada br. swoją premierę będzie miała nowa publikacja dla cukierników pt. „Drobne wypieki”. Najnowszy tytuł uzupełnia serię książek dla piekarzy i cukierników, która ukazała się nakładem Wydawnictwa PWN.
Podobne artykuły
Pod przykryciem z czekoladyPowrót drożdżówkiZakwas, masło i dużo powietrza - przepis na panettone idealneDrobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Najnowasza książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
- podziału wyrobów cukierniczych,
- składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych,
- zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu,
- procesu produkcji wyrobów cukierniczych,
- pakowania i przechowywania,
- analizy sensorycznej,
- określania wartości odżywczych,
- analityki wyrobów cukierniczych.
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.
Książka jest kontynuacją serii, w ramach której ukazały się:
- „Odroczony rozrost. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Hans Huber
- „Chłodnictwo. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Klaus Losche
- „Zakwas. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Markus Brandt, Michael Ganzle
Wydanie: 1
Autor/Redaktor: Wilfried Seibel
Format: B5
Objętość (liczba stron): 286
ISBN: 978-83-01-18470-4
Cena katalogowa: 99 zł
Data wydania: 2016-11-10
Rodzaj oprawy: miękka
Kategoria i podkategoria: Nauki matematyczno-przyrodnicze- Technika- Przemysł spożywczy