...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Papagrin – czyli slow food po polsku

Wyłącznie ekologiczne składniki, technologia 42°C oraz ręczne przygotowanie – oto najważniejsze wyznaczniki innowacyjnych przekąsek firmy Papagrin, polskiego producenta żywności, któremu bliskie są zasady slow food.

Firma Papagrin, należąca do Stowarzyszenia Polska Ekologia, jest najlepszym przykładem producenta żywności wytwarzającego w zgodzie z ideą slow food. Produkcja opiera się na naturalnych i ekologicznych składnikach, jak nasiona, warzywa czy owoce, dlatego szczególnie ważna jest technologia ich obróbki. Zamiast obróbki termicznej czy mechanicznej Papagrin postawiło na technologię suszenia w 42°C. Dlaczego? – Metoda suszenia do 42 st. pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze surowców – tłumaczy Iwona Olszewska, prezes Papagrin. – 100% ekologiczne składników i ręczne przygotowanie pozwalają tworzyć produkty smaczne i cenne dla zdrowia. Wykluczamy chemię spożywczą, konserwanty i „polepszacze”, bowiem najlepszymi czynnikami polepszającymi każdej superprzekąski są starannie dobrane i wyjątkowe składniki – zaznacza.

W ofercie przekąsek polskiego producenta można znaleźć wiele innowacyjnych produktów prozdrowotnych. Tortilla warzywna złota, bezglutenowa BIO, tortilla czerwona, ciekawa kolekcja Bredis, czyli chlebków lnianych. W portfolio Papagrin nie mogło zabraknąć modnych granoli: jak granola z kakao, bezglutenowa granola z goi czy granola figa z kokosem. Wszystko zachęca do delektowania się posiłkiem bez pospiechu.

Slow food w Papagrin

– Podstawową ideą „Papagrin” jest wytwarzanie pozwalające na zachowanie wszystkich walorów odżywczych – dodaje Iwona Olszewska – to krok do slow life. Cytując twórcę idei Carlo Petrini: slow food łączy przyjemność jedzenia z odpowiedzialnością, zrównoważonym rozwojem i harmonią, z naturą. Wybieram slow food, bo jeżeli chcesz zmienić świat, najpierw musisz zmienić swoje menu. Naszymi działaniami chcemy wspierać ideę innowacyjnych, zdrowych, a przy tym smacznych produktów. Nasze wyroby powstają przy zachowaniu najwyższej staranności, a surowce użyte do ich wytworzenia są  dokładnie wyselekcjonowane. Ręczna produkcja daje zatrudnienie wielu osobom i nadaje naszym artykułom niepowtarzalny charakter – dodaje prezes Olszewska.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji