...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Paryska lodziarnia Alaina Ducasse’a otwarta

Po Manufakturze Kawy i Czekolady przyszedł czas na Manufakturę Lodów. Paryski szef kuchni i trzykrotny zdobywca gwiazdek Michelina Alain Ducasse 19. czerwca otworzył swoją lodziarnię przy Rue de la Roquette w Paryżu, spełniając swoje marzenie z młodości.

Lodziarnia serwuje świeże rzemieślnicze lody, prawdziwe włoskie gelato. Swojego głównego gelatiera, Matteo Casone Ducasse odnalazł w czasie włoskich podróży. Casone pochodzi z Bolonii, miasta o ogromnej lodziarskiej tradycji, w którym w 1927 roku Otello Cattabriga wynalazł maszynę do lodów. Ducasse i Casone poznali się w lipcu 2020 roku - Ducasse był zachwycony sorbetem grejpfrutowym z wermutem piemonckim stworzonym przez młodego gelatiera i, dostrzegając jego talent, zaproponował mu współtworzenie paryskiej lodziarni.

 


La Manufacture de Glace Alain Ducasse oferuje sorbety, lody i granity. Wśród smaków i składników można znaleźć m.in. peruwiańską czekoladę, pralinę pistacjową, trzy odmiany wanilii (w tym meksykańską z pieprzną nutą smakową), pietruszkę z miętą, kolendrą, bazylią i estragonem w ziołowym sorbecie. Są też lody z oliwą z oliwek (bo należy ona do ulubionych składników szefa kuchni), granita z cytryną i kakao oraz wcześniej wspomniany sorbet grejpfrutowy, w którym Ducasse zakochał się w Bolonii.

 



Lody są robione na miejscu, na oczach klientów. Produkcja odbywa się przez cały dzień i w małych ilościach, przy użyciu świeżych produktów. Lody są dostępne także na wynos (w gramaturach 500 g i 1 kg).

 

 

Źródło >>> KLIK!

Zdjęcia >>> KLIK!


Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji