...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Paryskie kafejki na każdy dzień roku

Polka mieszkająca nad Sekwaną stworzyła niezwykły kalendarz, który przedstawia francuskie kawiarnie.

Mistrzowie francuskiego cukiernictwa i piekarnictwa, francuski styl celebrowania codzienności bywa mocno obecny na łamach portalu i czasopisma „Mistrz Branży”. W tym artykule przedstawiamy Wam francuskie kafejki w nieco innej postaci, bo w formie kalendarza z fotografiami Paryża wykonanymi i wybranymi przez Polkę mieszkającą w stolicy Francji od 5 lat – Alicję Parvine. Alicja jest licencjonowanym przewodnikiem po  Paryżu, a  jej  piękne, bajkowe zdjęcia można oglądać na profilu instagramowym:  @from_warsaw_to_paris

Alicja  w rozmowie z innym polskim przewodnikiem mieszkającym na południu Francji Tomaszem Bobrowskim zdradziła, że jest wielbicielką kina, szczególnie tego, które przedstawia to lepsze oblicze jej ukochanego miasta. Oczarowana filmem Woody’ego Allena „O północy w Paryżu”, popularnym serialem „Emily w Paryżu”, „Amelią” czy dawnym obrazem „Fanny face” z Audrey Hepburn sama spojrzała i zawsze spogląda na Paryż okiem romantycznym, chcąc pokazać to, co w Paryżu zachwycające mając jednocześnie świadomość, że istnieje ta druga twarz stolicy. 

Mieszkając na co dzień tuż koło wieży Eiffla, a tam właśnie żyje Alicja z rodziną, trudno nie poczuć się jak w filmie i nie mieć niemalże filmowego spojrzenia na rzeczywistość. Tworząc kalendarze ich autorka nie poprzestała na jednej wersji klasycznej, ale stworzyła łącznie aż siedem wersji tematycznych kalendarzy, a każda poświęcona jest innym miejscom. Obok kalendarza wyłącznie z wieżą Eiffla, starymi, paryskimi witrynami, parkami i ogrodami, artystyczną dzielnicą Montmartre, miejscami z serialu „Emily w Paryżu” jest kalendarz z paryskimi kafejkami i restauracjami. Niektóre ze zdjęć można teraz zobaczyć na portalu „Mistrza Branży”. 


Ujęcia są kameralne, bez tłumu gości, niektóre miejsca  wyglądają niezwykle przytulnie, inne dość niepozornie, ale na właśnie tak niepozornie prezentującej się kawiarni „Odette” widnieje napis, że tu można zjeść najlepsze ptysie w Paryżu, choć z rekomendacjami należy być ostrożnym – tłumaczy Alicja Parvine – bo każdemu co innego może przypaść do smaku i gustu. Zapytana przez Tomasza Bobrowskiego jakie makaroniki – jeden z symboli francuskiego cukiernictwa - są najlepsze w Paryżu odpowiedziała, że te od Ladurée i te od znanego czytelnikom „Mistrza Branży” Pierre’a Hermé. Z instagrama Alicji wielbiciele pralinek mogą się także dowiedzieć, że niezwykle smaczne czekoladki są między innymi w najstarszym paryskim sklepie produkującym i sprzedającym ten asortyment w „A la mère de famille” założonym w 1761 roku. 

Kalendarze w siedmiu odsłonach kosztują 75,00 zł plus koszty przesyłki. Można je nabywać w wersji językowej francuskiej i polskiej kontaktując się bezpośrednio z autorką na jej profilu instagramowym. 

 



Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji