...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Nurkowski, materiał promocyjny

Peters & Nurkowski wyposaża sklepy firmowe, cukiernie i lodziarnie

W ofercie szwedzkiej fabryki Revent AB znajdują się m.in. piece dla sklepów. Specjalnie na potrzeby sklepów opracowano nową serię: Revent the Round Oven – Okrągły Piec, który zdobył nagrody podczas paryskich targów Europain oraz poznańskiej Polagry 2014.

Revolucyjne rozwiązanie kierowane do pie­karni przysklepowych: okrągła komora wy­piekowa z suwanymi drzwiami. Drzwi nie otwierają się na zewnątrz – wsuwają się do pieca. Dzięki temu piec zabiera znacznie mniej miejsca w sklepie, a gorące powie­trze wraz z parą nie jest zaciągane przez rozwierane drzwi na zewnątrz, ponieważ wsuwają się one do środka.

 

   
 

Zdobywca nagrody głównej Światowych targów Europain oraz złotego medalu Polagry 2014:
Innowacyjny Revent the Round Oven (Okragly Piec Reventa) – wersja sklepowa piec obrotowy na 8 blach o wym. 400 x 600 mm lub 18 x 26'' oraz piec obrotowy na 18 blach 400 x 600 mm lub 500 x 750 mm lub 18x26''



 

 

 

Efektownie i efektywnie
Futurystyczny design z wielkoformatowym oknem z potrójną szybą łączy wysublimo­waną estetykę z oszczędnością energii.
Obieg powietrza w okrągłej komorze jest jeszcze lepszy niż w klasycznych piecach z komorą na planie kwadratu – nie ogrze­wamy narożników, a tylko przestrzeń, w której obraca się wózek.

 

Nowy system zaparowania w Okrągłym Piecu Revent ma być – zgodnie z zapewnieniem pro­ducenta – jeszcze bardziej efektywny niż legendarny, opatentowany przez firmę Revent, kulowy system zaparowania. Jak już wspomniano, przy otwieraniu drzwi do środka pieca nie występuje zjawisko zaciągania go  na zewnątrz, tak jak w przy­padku klasycznych drzwi.

Piec, dzięki nowemu, okrągłemu kształ­towi, ma mniejszą kubaturę i nie ogrzewa narożników, co przyczynia się do mniej­szego zużycia energii. Równie ważne jest to, że urządzenie zajmuje mniej miejsca w piekarni.


Różnorodna oferta
Revent dostarcza również piece modułowe z kamiennymi her­tami, garownie i garownio-chłodnie sklepowe. Ofertę pieców i komór sklepowych firmy Revent uzupełniają młyny i młynki sklepowe Mahlkoenig oraz lady wystawowe i chłodnicze. Wśród młynków model K-30ES został opracowany z myślą o parze­niu kawy ze świeżego przemiału. Po dotknięciu łyżką gniazda młynka ten mieli pojedynczą lub podwójną porcję espresso, zgodnie z wyborem obsługi. Kawa nie traci aromatu podczas składowania, bo przemiał niezbędnej dawki następuje tuż przed jej zaparzeniem, a konstrukcja żaren hamburskiego Mahlkoeniga pozwala zapobiec nadmiernemu zagrzewaniu ziaren, a co za tym idzie – również w momencie przemiału – pozwala uniknąć nadmiernej utraty aromatu. Wprowadzone do oferty przez firmę Peters & Nurkowski lady sklepowe dla piekarni, cukierni i lodziarni powstały z inspiracji wzornic­twem lizbońskim.

Adam Nurkowski

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji