...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , IBIS, materiał promocyjny

Piece elektryczne modułowe

Podstawowym elementem wyposażenia każdej cukierni, piekarni i wszystkich innych miejsc, gdzie wypiekane są pieczywo i ciasta, jest piec, czyli serce zakładu. obecnie największą popularnością cieszą się piece elektryczne o budowie modułowej, a ich główna zaleta to łatwość konfiguracji i wyposażenia w dodatkowe elementy.

Firma IBIS jest liderem na rynku wśród wytwórców pro­fesjonalnego sprzętu piekarsko-cukierniczego, specjali­zuje się w produkcji modułowych pieców elektrycznych. Doświadczenie, jakie posiada, umożliwia elastyczne i sprawne do­stosowanie wyrobów do warunków panujących na rynku, a przede wszystkim do indywidualnych potrzeb klienta.

Piece doskonałe do piekarni, cukierni i sklepów
Piece marki IBIS to urządzenia najwyższej jakości oraz wyjątko­wo funkcjonalne. Mogą zostać wyposażone w okap, komorę ga­rowniczą, podstawę bądź regał służący do odkładania blaszek. Mogą mieć od jednej do sześciu komór wypiekowych, przy czym w dowolnym momencie mogą zostać rozbudowane o kolejne pół­ki. Bardzo ważną cechą pieców elektrycznych jest niezależność działania, tzn. każda komora wypiekowa ma własne sterowanie i może być osobno włączana lub wyłączana. Oznacza to, że jed­nocześnie można prowadzić wypiek różnego asortymentu w po­szczególnych komorach, a w przypadku zmniejszonej produkcji ograniczyć liczbę pracujących komór, co może generować dodat­kowe oszczędności.

 

Bardzo wydajny układ zaparowania w standardzie
W piecach firmy IBIS panel sterowania jest niezwykle wszech­stronny i intuicyjny, a co najważniejsze – ma przyjazny dla użyt­kownika interfejs, który umożliwia wygodną obsługę. Pulpit stero­wania daje możliwość zapisania do 20 programów, a każdy z nich może mieć do 3 faz (funkcja trójetapowego wypieku). Ewentu­alne błędne zadanie parametrów i zakłócenia są sygnalizowane
przez sygnały dźwiękowe i kody błędów. Zakres regulacji temperatury pieca wynosi 0-270°C.

Pulpit sterujący cechują duża dokładność i nie­zawodność, co wynika z zastosowania funkcji autodostrajania – PID. Wybór pieca piekarsko-cukierniczego odgrywa znaczącą rolę w funkcjonowaniu każdej cukierni czy piekarni. Powinien być on dostosowany do specyfiki danego lokalu, rodzaju i wielkości pro­dukcji. Wybierając piec z oferty firmy IBIS, masz gwarancję wydajności i niezawodności urządze­nia oraz najwyższej jakości wypieku, przy za­chowaniu niewielkich kosztów eksploatacyjnych. W ofercie firmy znajdują się nie tylko piece pie­karsko-cukiernicze, ale także komory garowni-cze, linie do chleba, miesiarki do ciasta i wiele innych urządzeń, które są niezbędnym elemen­tem wyposażenia piekarni lub cukierni.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji