Podstawowym elementem wyposażenia każdej cukierni, piekarni i wszystkich innych miejsc, gdzie wypiekane są pieczywo i ciasta, jest piec, czyli serce zakładu. obecnie największą popularnością cieszą się piece elektryczne o budowie modułowej, a ich główna zaleta to łatwość konfiguracji i wyposażenia w dodatkowe elementy.
Firma IBIS jest liderem na rynku wśród wytwórców profesjonalnego sprzętu piekarsko-cukierniczego, specjalizuje się w produkcji modułowych pieców elektrycznych. Doświadczenie, jakie posiada, umożliwia elastyczne i sprawne dostosowanie wyrobów do warunków panujących na rynku, a przede wszystkim do indywidualnych potrzeb klienta.
Piece doskonałe do piekarni, cukierni i sklepów
Piece marki IBIS to urządzenia najwyższej jakości oraz wyjątkowo funkcjonalne. Mogą zostać wyposażone w okap, komorę garowniczą, podstawę bądź regał służący do odkładania blaszek. Mogą mieć od jednej do sześciu komór wypiekowych, przy czym w dowolnym momencie mogą zostać rozbudowane o kolejne półki. Bardzo ważną cechą pieców elektrycznych jest niezależność działania, tzn. każda komora wypiekowa ma własne sterowanie i może być osobno włączana lub wyłączana. Oznacza to, że jednocześnie można prowadzić wypiek różnego asortymentu w poszczególnych komorach, a w przypadku zmniejszonej produkcji ograniczyć liczbę pracujących komór, co może generować dodatkowe oszczędności.
Bardzo wydajny układ zaparowania w standardzie
W piecach firmy IBIS panel sterowania jest niezwykle wszechstronny i intuicyjny, a co najważniejsze – ma przyjazny dla użytkownika interfejs, który umożliwia wygodną obsługę. Pulpit sterowania daje możliwość zapisania do 20 programów, a każdy z nich może mieć do 3 faz (funkcja trójetapowego wypieku). Ewentualne błędne zadanie parametrów i zakłócenia są sygnalizowane
przez sygnały dźwiękowe i kody błędów. Zakres regulacji temperatury pieca wynosi 0-270°C.
Pulpit sterujący cechują duża dokładność i niezawodność, co wynika z zastosowania funkcji autodostrajania – PID. Wybór pieca piekarsko-cukierniczego odgrywa znaczącą rolę w funkcjonowaniu każdej cukierni czy piekarni. Powinien być on dostosowany do specyfiki danego lokalu, rodzaju i wielkości produkcji. Wybierając piec z oferty firmy IBIS, masz gwarancję wydajności i niezawodności urządzenia oraz najwyższej jakości wypieku, przy zachowaniu niewielkich kosztów eksploatacyjnych. W ofercie firmy znajdują się nie tylko piece piekarsko-cukiernicze, ale także komory garowni-cze, linie do chleba, miesiarki do ciasta i wiele innych urządzeń, które są niezbędnym elementem wyposażenia piekarni lub cukierni.