...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Pieczywo bezglutenowe Putka ze znakiem Przekreślonego Kłosa absolutnym faworytem konsumentów

Pieczywo świeże bezglutenowe Putka posiadające znak Przekreślonego Kłosa zostało jednogłośnie uznane przez konsumentów za najlepsze w konkursie Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018. Konkurs organizowany jest przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Wypieki Putka otrzymały dwa najwyższe miejsca aż w dwóch z czterech kategorii przewidzianych w konkursie. Chleb owsiany Putka zajął pierwsze miejsce w kategorii „pieczywo tradycyjne – chleb świeży”. Drugie miejsce w tej samej kategorii otrzymał chleb rustykalny Putka.

W kategorii „pieczywo tradycyjne - bułki” konsumenci za najsmaczniejsze uznali bułki z ziarnami Putka. Druga nagroda przypadła natomiast bułkom do hamburgerów Putka.

Konkurs uwzględniał cztery kategorie pieczywa – dwie zarezerwowane dla pieczywa świeżego, jedna dla wypieków o przedłużonej trwałości i jedna dla pieczywa chrupkiego – w których konkurowało blisko pięćdziesiąt produktów.

Wypieki bezglutenowe Putka
Wypieki bezglutenowe Putka wypiekane są codziennie i mają maksymalnie kilkudniowy termin przydatności do spożycia. W stałej ofercie piekarni znajduje się kilkanaście produktów bezglutenowych: m.in. bułki z ziarnami, bułki do hamburgerów, bułki wyborowe, chleb z prosem, chleb owsiany, chleb rustykalny i witalny, drożdżówki, ciasta i torty. W zależności od pory roku, pojawiają się nowości sezonowe, np. jagodzianki ze świeżymi jagodami oraz ciasta z owocami. Ważną część asortymentu stanowią również torty okazjonalne i komunijne.

Wszystkie wypieki bezglutenowe Putka zostały przebadane w akredytowanym laboratorium i posiadają międzynarodowy znak Przekreślonego Kłosa, który w Polsce przyznawany jest wyłącznie przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Ich produkcja odbywa się w dedykowanej do tego celu piekarni na warszawskim Grochowie. 

Wszystkie produkty bezglutenowe Putka są szczelnie zapakowane, co dla klientów stanowi gwarancję bezpieczeństwa ich spożycia. W piekarniach stacjonarnych wypieki te mają swoją wydzieloną i oznakowaną półkę.

Pieczywo i wyroby cukiernicze bezglutenowe można kupić nie tylko w piekarniach stacjonarnych Putka, ale również w sklepie online pod adresem: www.putka.pl/sklepbezglutenu. Zamówienia potwierdzone i opłacone do godz. 14:00 są wysyłane tego samego dnia, a następnego są już u klienta nawet w najdalszym zakątku Polski.

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji