dodano , Redakcja PS

Pieczywo bezglutenowe Putka ze znakiem Przekreślonego Kłosa absolutnym faworytem konsumentów

Pieczywo świeże bezglutenowe Putka posiadające znak Przekreślonego Kłosa zostało jednogłośnie uznane przez konsumentów za najlepsze w konkursie Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018. Konkurs organizowany jest przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Wypieki Putka otrzymały dwa najwyższe miejsca aż w dwóch z czterech kategorii przewidzianych w konkursie. Chleb owsiany Putka zajął pierwsze miejsce w kategorii „pieczywo tradycyjne – chleb świeży”. Drugie miejsce w tej samej kategorii otrzymał chleb rustykalny Putka.

W kategorii „pieczywo tradycyjne - bułki” konsumenci za najsmaczniejsze uznali bułki z ziarnami Putka. Druga nagroda przypadła natomiast bułkom do hamburgerów Putka.

Konkurs uwzględniał cztery kategorie pieczywa – dwie zarezerwowane dla pieczywa świeżego, jedna dla wypieków o przedłużonej trwałości i jedna dla pieczywa chrupkiego – w których konkurowało blisko pięćdziesiąt produktów.

Wypieki bezglutenowe Putka
Wypieki bezglutenowe Putka wypiekane są codziennie i mają maksymalnie kilkudniowy termin przydatności do spożycia. W stałej ofercie piekarni znajduje się kilkanaście produktów bezglutenowych: m.in. bułki z ziarnami, bułki do hamburgerów, bułki wyborowe, chleb z prosem, chleb owsiany, chleb rustykalny i witalny, drożdżówki, ciasta i torty. W zależności od pory roku, pojawiają się nowości sezonowe, np. jagodzianki ze świeżymi jagodami oraz ciasta z owocami. Ważną część asortymentu stanowią również torty okazjonalne i komunijne.

Wszystkie wypieki bezglutenowe Putka zostały przebadane w akredytowanym laboratorium i posiadają międzynarodowy znak Przekreślonego Kłosa, który w Polsce przyznawany jest wyłącznie przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Ich produkcja odbywa się w dedykowanej do tego celu piekarni na warszawskim Grochowie. 

Wszystkie produkty bezglutenowe Putka są szczelnie zapakowane, co dla klientów stanowi gwarancję bezpieczeństwa ich spożycia. W piekarniach stacjonarnych wypieki te mają swoją wydzieloną i oznakowaną półkę.

Pieczywo i wyroby cukiernicze bezglutenowe można kupić nie tylko w piekarniach stacjonarnych Putka, ale również w sklepie online pod adresem: www.putka.pl/sklepbezglutenu. Zamówienia potwierdzone i opłacone do godz. 14:00 są wysyłane tego samego dnia, a następnego są już u klienta nawet w najdalszym zakątku Polski.

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji