...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Piekarz Królem

I to nie byle jakim, tylko Kurkowym. Ten zaszczyt przypadł Starszemu Cechu Piekarzy w Radomiu. Jarosław Gajda, bo o nim mowa, zdobył ten tytuł, strzelając z wiatrówki do tarczy z kurem.

Konkurs o tytuł Króla Kurkowego odbył się w listopadzie na dziedzińcu Muzeum im. Jacka Malczewskiego w Radomiu. W szranki stanęło dwóch rzemieślników: Jarosław Gajda i Paweł Pastuszka oraz dziesięciu pracowników muzeum z dyrektorem Adamem Zielezińskim na czele. Wśród nich znany radomski piekarz, pomysłodawca konkursu strzeleckiego, wykazał się najlepszym okiem i opanowaniem, choć Paweł Pastuszka dotrzymywał mu kroku. W efekcie to jednak Gajda wygrał, zdobywając 34 punkty, które dały mu miano Kurkowego Króla. Tym samym 10 listopada w stosownym stroju otworzył on wystawę "Tradycje krakowskiego Bractwa Kurkowego”, a tytuł Króla nosić będzie do końca trwania ekspozycji.

Radomscy rzemieślnicy zastanawiają się, czy wyboru kurkowego króla nie powtórzyć za rok, już nie z okazji otwarcia wystawy.


źródło: echodnia.eu/radom24.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji