...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Piekarz i Cukiernik Roku 2019

Coroczną tradycją w Jaworze podczas Święta Chleba i Piernika jest wybór najlepszego Piekarza Roku i Cukiernika Roku.

Jaworskie Święto Chleba i Piernika, które w tym roku przypadło na 20-23 sierpnia to wydarzenie, które swoim rozmachem przyćmiewa wiele imprez kulinarnych na mapie Polski. Dziesiątki tysięcy odwiedzających, barwne korowody, gwiazdy muzyki i telewizyjnych kulinarnych, jak na przykład Pascal Brodnicki, który podczas tegorocznej edycji serwował pajdę chleba jaworskiego z sałatką z awokado. Święto od lat promuje wartość zawodu piekarza oraz cukiernika poprzez działania takie jak warsztaty i pokazy piekarskie, bicie rekordu na najdłuższy piernik lub różne konkursy. 

Wielkie emocje budzi prestiżowy konkurs na Piekarza Roku i Cukiernika Roku.
Piekarzem Roku został Maciej Machela z Przedsiębiorstwa Piekarsko Cukierniczego Machela Sp. z o.o. Firma znana jest z hołdowania wartości takich jak rzemieślnicza produkcja, innowacyjność i wartości rodzinne. Podcza jaworskiego święta piekarnia zaprezentowała na swoim stoisku, m.in. pieczywo na naturalnym zakwasie, bułeczki maślane z czekoladą oraz Precle Kłodzkie.

Natomiast Cukiernikiem Roku ogłoszono Stanisława Furtaka z firmy Martex. To właśnie to przedsiębiorstwo stoi też za tegorocznym rekordem na najdłuższy piernik w Polsce, który mierzył 59 m i 80 cm! Sam laureat nagrody (działający w branży od 1979 roku) jest znanym działaczem na rzecz cukiernictwa i piekarstwa w regionie. Należy do Stowarzyszenia Cukierników i Karmelarzy Rzeczypospolitej Polskiej w Warszawie, do Związku Pracodawców Ziemi Jaworskiej, jest członkiem Zarządu organizacji Międzynarodowe Targi Chleba. Nie jest mu również obca działalność charytatywna, a o jego hojności przekonało się wiele instytucji.

Nie obyło się też bez wyróżnienia, którym uhonorowano Pawła Gizę z iGizmo - cukiernie, piekarnie, kawiarnie, czyli Piekarza roku 2016. 

W tym roku odbył się takze konkurs na Najsmaczniejszy chleb domowego wypieku, w którym I meijsce przypadło Maciejowi Charytonowiczowi za chleb pn. „Warkocz Jaworski – o zmierzchu pleciony, świtem pieczony”. Przyznano także nagrody za rzeźby piekarskie, w kategori Rzeźba Mała (do 5 kg) zwycieżyło dzieło, pt. "Mercedes 170V" Anny Kuśmierek-Rudy z Piernikarni Wrocławskiej, natomiast za  Rzeźbę Dużą (powyżej 5 kg) nagroda powędrowała w ręce Łukasza Wojtali z Piekarni pod strzechą, który zaprezentował "Delicję z krainy czarów".






Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji