...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Piekarze ratują lokalny browar

Z powodu zamknięcia restauracji, barów i pubów w okresie pandemii cierpi wielu producentów piwa. Niemiecki browar Füchschen z Düsseldorfu został z nadwyżką 6000 litrów niesprzedanego piwa. Sposobem na jej zużycie okazała się współpraca z... piekarzami!

Z powodu zamknięcia restauracji, barów i pubów w okresie pandemii cierpi wielu niemieckich producentów piwa, szczególnie małe browary, które swojego kraftowego piwa nie sprzedają masowo w marketach. Browar Füchschen z Düsseldorfu został z nadwyżką 6000 litrów niesprzedanego piwa. Sposobem na jej zużycie okazała się współpraca z piekarzami.

 


Wyprodukowane przez browar piwo alt o miedzianym kolorze i lekko chlebowym aromacie zbliżało się do końca swojej daty ważności. Współpraca z rzemieślniczymi piekarzami wykorzystującymi na co dzień ziarna pozostałe po procesie browarniczym do tworzenia chlebów w rodzaju Treberbrot i Spent Grain Bread okazała się strzałem w dziesiątkę. Około 12 lokalnych piekarni zaczęło produkować chleb Treberbrot z użyciem piwa, dodając ponadto butelkę Fuechschen’s Altbier za darmo do każdego bochenka kupionego przez klientów. Wykorzystano dwa sposoby na promowanie regionalnego specjału. 

 


Piekarze twierdzą, że chleb na piwie z browaru Füchschen ma bogaty smak i aromat, mocno chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze. Chleby cieszą się sporym zainteresowaniem, piekarnie otrzymują zapytania o możliwość wysyłki do innych niemieckich miast. Klienci chwalą też całą kampanię i solidarność lokalnych producentów.

 

 

Źródło: KLIK!



Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji