...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, materiał promocyjny

Piernikowa Choinka

Autoki: Patrycja Siuciak i Aneta Kaliszuk klasa III ZSZ. Secjalny Ośrodek Szkolno-Wychwawczy im. Zofii Sękowskiej w Radzyniu Podlaskim, nauczyciel: Jacek Michalak

RECEPTURA

Składniki
50 dag miodu
15 dag cukru
1 kg mąki pszennej
4 jajka
1 cytryna
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 torebki przyprawy do pierników
1 kostka margaryny
białka z 2 jaj
300 g cukru-pudru
1 łyżeczka soku z limonki

Wykonanie
Roztop w rondelku miód i margarynę, a następnie wymieszaj z przyprawą do pierników. 10 dag cukru zagotuj z 5 łyżkami wody i wlej do wcześniej powstałej masy z miodem. Do całości dodaj utarte z cukrem żółtka, proszek do pieczenia i mąkę. Na koniec dorzuć ubite na sztywną pianę białka i wszystko starannie wymieszaj. Powstałe ciasto posyp niewielką ilością mąki, przykryj ściereczką i odstaw, aż stężeje. Następnie rozwałkuj je na grubość około 0,5 cm, wytnij foremkami kształty gwiazd, ułóż na blaszce posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Piecz około 25 minut w temperaturze 180°C. Białka jaj ubij na sztywną pianę i stopniowo dodawaj puder, na koniec dodaj sok z limonki. Gwiazdki sklejaj lukrem od największej do najmniejszej, po trzy tej samej wielkości, ostatnią przyklej stojącą na szczycie choinki i wydekoruj wg. uznania.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji