...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Piernikowe kompendium Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej

Początek listopada od kilku lat kojarzy się z premierą kolekcji świątecznych pierników Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej. Rok temu tej premierze towarzyszył webinar o dekoracji pierników, tym razem Iga przygotowała szczególną niespodziankę – wydała album Moje pierniki, w którym dzieli się wiedzą i pasją.

Dla Igi tworzenie pierników to praca, którą kocha i w którą wkłada całe serce, prowadząc autorski butik w Toruniu. To także część jej rodzinnej historii. Iga Sarzyńska-Komorowska jest piernikarką i cukiernikiem w czwartym pokoleniu. To córka Cezarego Sarzyńskiego, cukiernika i artysty piekarza, który w latach 90. XX wieku zdobył złoty medal w Międzynarodowym Konkursie Wypieku Piernika odbywającym się w Holandii. Od kilku lat Iga mieszka i pracuje w Toruniu, gdzie historia piernikarstwa liczy już prawie 700 lat.

 


Album Moje pierniki ma charakter osobisty. We wstępie czytamy: „W każdym kęsie tego wyjątkowego ciasta, przepełnionego witalnością i energią, ukryta jest siła do działania. Dla mnie piernik ma znaczenie symboliczne. Był bodźcem do przeprowadzki, zmiany życia, dorosłości i rozpostarcia skrzydeł. Czując piernik w powietrzu, mogę wziąć głęboki oddech i poszybować wysoko, by spełniać marzenia”.

Nie przesadzę, pisząc, że pod względem wydawniczym książka jest arcydziełem, począwszy od okładki ze złotymi literami, na tekście i zdjęciach kończąc. Album ilustrują piękne fotografie Agnieszki Pałtynowicz, w stylu znanym już z mediów społecznościowych Igi. Autorka dedykuje książkę mężowi Maciejowi Komorowskiemu, z którym w 2019 roku stworzyła markę „Iga Sarzyńska wzrusza Toruń”.

 


Moje pierniki to ponad 200 stron, na których zawarto historię pierników, szczegółowy opis ich składników i ich znaczenia dla receptury (wraz z wyborem i porównaniem właściwości tych najlepszych), obszerna część dotycząca pierników artystycznych i ich dekorowania krok po kroku wraz z niezbędnikiem, a także spora liczba receptur na piernikowe przysmaki. Książka może zainspirować zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, którzy chcieliby zacząć swoją przygodę z pieczeniem i artystycznym zdobieniem pierników – to spora dawka wiedzy podanej w przejrzysty sposób: od tajników przygotowania doskonałej przyprawy piernikowej po dekorację lukrem królewskim.

Tekst: Ewa Siuda-Szymanowska

Kup album "Moje pierniki" >>> LINK do SKLEPU

 

Cena: 169 zł


Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji