...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pierwsze Mistrzostwa Wielkiej Brytanii w wypieku croisssanta

Konkursy na wypieki francuskie rozgrywają nie tylko we Franci, ale także w innych krajach. We wrześniu br. w Wielkiej Brytanii zorganizowano pierwszą edycję zmagań na najlepszego croissanta w tym kraju.

Konkurs miał miejsce 20 września Londynie w pięciogwiazdkowym hotelu  The Savoy.  Jego pełna nazwa po angielsku brzmi Best Croissant in UK, a po francuskule Meilleur Croissant de Grande-Bretagne au Beurre Isigny Sainte-Mère.Francuska nazwa jest o tyle kluczowa, że zawiera w sobie nazwę słynnego normandzkiego masła produkowanego przez potentata na rynku wyrobów mleczarskich firmę  Isigny Sainte-Mère.

Zwycięzcą okazała się piekarnia Chestnut Bakery, o której jury napisało, że sprawnie połączyła tradycje francuskiego piekarnictwa ze szczyptą  brytyjskiego ekscentryzmu. Przygotowania do konkursu rozpoczęto już w maju br. wyłaniając w eliminacjach ponad 85 najlepszych brytyjskich piekarzy i cukierników. Następnie w powszechnym glosowaniu wybrano 10 finalistów. Głosowanie odbyło się za pomocą mediów społecznościowych! Naliczono 26 000 oddanych głosów. Finaliści to były piekarnie:, Café KitsuneChestnut Bakery,Maison Puget, The Carlton Tower Jumeirah, Indigo Bakes Ltd,Weirdough Bakery,Harrods,Chez Maitre,Two Brothers Bakeryi Boulangerie Artisan.

 


Ostatecznie wygrali piekarze z piekarni Chestnut Bakery. Wielka Brytania ma nie mających sobie równych szefów, którzy mają do zaproponowania smaczne i wyrafinowane wypieki, które w niczym nie ustępują wypiekom francuskim. Jesteśmy dumni i zaszczyceni, że nasze masło było jednym ze składników tego, co przygotowywali. To jest jednocześnie i uznanie dla jakości naszego masła i dla kunsztu normandzkiego przemysłu mleczarskiego, którego sława jest nie do podważenia. – powiedział Gérald Andriot, dyrektor generalny przedsiębiorstwa Isigny Sainte-Mère.

K.Sz.


Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji