...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Pierwszy autorski lokal Tomasza Dekera

W wywiadzie opublikowanym w lutowym wydaniu „Mistrza Branży” zapowiadał otwarcie nowego konceptu z piekarnią. I otworzył. 25. lipca ruszył autorski lokal Tomasza Dekera w Gdańsku, który jest jednocześnie piekarnią (ze śniadaniami), cukiernią, lodziarnią, kawiarnią. Pysznym miejscem.

Zainteresowanie klientów w pierwszych tygodniach po otwarciu przerosło wszelkie oczekiwania i trudno było ze wszystkim nadążyć. Widoczne było równie mocno w mediach społecznościowych. - Pracy jest mnóstwo. Śpię po 4 godziny dziennie i to często na raty - śmieje się Tomasz Deker.

Opowiada, że cukiernia nie była w planach od razu. Sezon letni i tak wymagał wzmożonego wysiłku z racji działających w Trójmieście mobilnych lodziarni Spoon by Tomasz Deker. Ale trafił się świetny lokal… i powstała nie tylko lodziarnia, ale również cukiernia i piekarnia, która według właściciela lepiej integruje społeczność.

 

 

Czego można spróbować w lokalu? Są rustykalne bagietki, chrupiące chleby, bajgle i bułki, tartaletki i drożdżówki z owocami, sernik cynamonowo-miodowy, lody w wielu smakach (np. palone masło, cytryna z bazylią, prosecco z grejpfrutem, malina z burakiem, słony karmel). Można zjeść śniadanie, napić się świetnej kawy (właściciel kawiarni jest też certyfikowanym baristą, o czym nie wszyscy wiedzą). Niedługo będzie można przyjść na lunch - o pomoc w serwowaniu lunchów Deker poprosił swoich kolegów, szefów kuchni.

To nie wszystko. Z racji ogromu pracy asortyment nie jest pełny i na pewno niebawem się poszerzy. Dalsze plany rozwoju lokalu są częściowo owiane tajemnicą, ale zakładają coś większego niż wprowadzenie lunchów czy wzbogacenie oferty cukierniczej.

Bieżące wydanie czasopisma

Sprawdź: skąd wziął się fenomen warszawskich pączków z Górczewskiej? Jak ugryźć tłusty czwartek w 2019 r.? Czekolada bean-to-bar – jak to się robi zagranicą? Czy polska gastronomia przeżywa roślinny boom? Czym zastąpić plastikowe opakowania i w co warto pakować chleb?

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji