autor: Grados
Receptura
Blaty biszkoptowe 2 szt. (receptura na 1 szt.)
- 450g BRAUN - Bisquick Plus
- 200g jajka
- 100g woda
Wszystkie składniki razem ubić i odpiec w temperaturze 200-220 oC w czasie 5-7 minut.
Śmietanka z Ananasem
- 1000g śmietana kremowa 30%
- 200g BRAUN - Eden naturalny
- 250g woda
- 600g GRADOS - Ananas prażony
Do ubitej śmietany dodać Eden połączony z wodą a następnie Ananasa i razem wymieszać.
Śmietanka Kokosowa
- 1000g śmietana kremowa 30%
- 200g BRAUN - Eden naturalny
- 200g woda
- 800g GRADOS - Soft Krem kokosowy
Do ubitej śmietany dodać Eden połączony z wodą a następnie Soft Krem Kokosowy i razem wymieszać.
Nakropka Rumowa
- 300g biały rum
- 250g sok z ananasa
Przygotowanie
Jasny blat biszkoptowy lekko nasączyć nakropką. Następnie nałożyć gotową
Śmietankę Ananasową. Przykryć drugim blatem. Intensywnie nasączyć nakropką.
Nałożyć Śmietankę Kokosową strzępiąc wierzch.