...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS w Suchej Beskidzkiej, materiał promocyjny

Wuzetka z nutką wiśni

uczeń: Izabela Myszor
ZS im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Biszkopt:
7 jajek
ponad 1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mąki kukurydzianej
4 łyżki kakao
2 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru z wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 ml skondensowanych wiśni

Krem:
800g śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
1łyżka żelatyny
1/4 szkl. wrzątku

Polewa:
50g masła
200g czekolady
3 łyżki śmietany kremówki

Poncz:
200 ml wiśniówki
100 ml wrzątku
1 łyżka kakao




Wykonanie:
1. Białka oddzielić od żółtek, białka razem z cukrem ubijać na sztywno.
2. Dodać mąkę (obydwa typy), do tego kakao, proszek do pieczenia, olej, żółtka, cukier waniliowy, zblendowane wiśnie i mieszać.
3. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180oC przez 20-25 minut w zależności od formy. Sprawdzać patyczkiem.
4. Kremówkę wlać do miski, dodać cukier puder i ubijać niemal na sztywno, potem dodać rozpuszczoną we wrzątku i przestudzoną żelatynę. Mieszać delikatnie.
5. Biszkopt podzielić na dwie części, jedną ułożyć w formie, nasączyć w ponczem (woda, kakao oraz wiśniówka opcjonalnie), na to kłaść krem i przyłożyć drugim biszkoptem, nasączyć.
6. Rozpuścić czekoladę i mieszać razem z rozpuszczonym masłem oraz śmietaną. Polać ciasto, a następnie schować do lodówki na noc by wszystko się zmacerowało.

Nauczyciel: Krzysztof Maciejowski



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji