Już na początku kwietnia dwóch mistrzów w swoich dziedzinach zabierze Państwa w fascynującą podróż. Dzięki Beppo Tonon dowiecie się, jak ze zwykłych owoców i warzyw stworzyć prawdziwe dzieła sztuki, z kolei dzięki Filipo Novelli przeniesiecie się do krajów orientu, gdzie będziecie mogli spróbować wyjątkowo oryginalnych smaków.
Podobne artykuły
Po prostu… #GELATO!Szkoła Artystyczna w nowym miejscu już działa!Comprital Polska partnerem strategicznym projektu Szkolenie Obsługi KlientaW siedzibie firmy Comprital szkolenia poprowadzi dwóch włoskich mistrzów, poniżej przedstawiają swoje sylwetki.
Beppo Tonon
Jestem właścicielem Ca’Lozzio, baru lodowego i restauracji, która jest także, a raczej przede wszystkim centrum kulturalnym i artystycznym. Pasja pod znakiem licznych dowodów uznania, rozwój artystyczny na coraz wyższym poziomie, by zaspokoić niepohamowaną kreatywność – tak można określić moją pracę. W latach 1996, 1998 i 2004 zająłem pierwsze miejsce w trzech najważniejszych konkursach dekoracji pucharów lodowych, w Longarone, w Alicante w Hiszpanii i w Erfurcie w Niemczech.
W roku 2006 jako kapitan włoskiej drużyny, do której należeli ponadto: Roberto Rinaldini i Sergio Colalucci, zdobyłem Puchar Świata Baru Lodowego w Rimini. Udekorowałem także bufet z okazji zgromadzenia Unii Europejskiej i podczas ostatniej edycji „Pavarotti&Friends”. Obecnie uczę rzeźbienia w warzywach we włoskich i zagranicznych szkołach zawodowych. Jeśli dostrzeżecie w telewizji arbuza pokrojonego tak zręcznie, że wygląda jak niezwykły kwiat, możecie być pewni, że zaraz potem pojawi się zwalista i pewna siebie postać Bebbe Tonona. Uczestniczyłem w wielu programach telewizyjnych. Stany Zjednoczone, Japonia, Ameryka Łacińska oraz kraje całej Europy kontaktują się ze mną w sprawie pokazów. Udzielałem także wywiadów dla lokalnych nadawców. W roku 2013 byłem gościem programów VeroTV, Masterchef Italia Magazine.
Na kursie w firmie Comprital nauczysz się zamieniać desery w kwiatowe pąki. Dzięki wiadomościom, jakie zdobędziesz, będziesz potrafił wyróżnić się spośród konkurentów i zaprezentować w nowym świetle swoją działalność. Dowisz się, jak zamienić zwykły bufet w bankiet książęcy!
Filipo Novelli
Filippo Novelli – szef kuchni i włoskiej drużyny, która zwyciężyła w Pucharze Świata w Lodziarstwie 2012, zdobywca wielu prestiżowych nagród m.in.: Premio Promessa della Cucina Italiana, mistrz smaku w 2009/2010 i 2011/2012. Wykładowca Athenaeum – centrum profesjonalnego kształcenia Comprital S.p.A.
Z zawodu jestem kucharzem, a z pasji i zamiłowania cukiernikiem. Od zawsze byłem zainteresowany kuchnią orientu, jej smakami i aromatami. Pomyślałem, że ciekawe byłoby połączenie sprawy tak bardzo włoskiej jak lody z estetyką kuchni japońskiej. Przez kilka tygodni zastanawiałem się nad zrobieniem lodowego sushi i doszedłem do wniosku, że to możliwe.
Po kilku tygodniach prób wypracowałem sposób wykonania, w miarę prosty i możliwy do wdrożenia w lodziarni. Tworzę zarówno nowe formy sushi, jak i nowe smaki. Dotychczas wszystkie były wykonane na słodko, teraz przygotowuję receptury z lodami gastronomicznymi, w których sushi lodowe będzie słone. Mamy klientów, którzy po kursie w Comprital rozpoczęli produkcję i sprzedaż lodowego sushi. Zainwestowali czas, miejsce w swoich witrynach i sprzedają około 500 sztuk tygodniowo! Odwiedzili wiele japońskich restauracji, proponując im te desery, i spotkali się z ogromnym zainteresowaniem. Trzeba poświęcić czas i wykazać się aktywnością, wyjść poza schematy, otwierają się wówczas zupełnie nowe możliwości.
Podczas kursu zaprezentuję efektowne desery i unikalne połączenia smakowe w sushi lodowym oraz w lodach gastronomicznych, które zmienią Państwa podejście do smaków. To będzie egzotyczna wyprawa w kierunku kulinarnego orientu, która z pewnością wielu zaskoczy i zafascynuje. Po tej smakowej wycieczcie niż już nie będzie takie samo.
Miejsce i terminy kursów: Comprital Polska, Stanisławowo 52C, 05-180 Pomiechówek – 4, 5, 6 kwietnia 2017 r.
Zapisy: tel. 506 065 680.