Stała dbałość o rozwój produkcji oraz pilne wsłuchiwanie się w potrzeby swoich klientów, profesjonalnych cukierników, pozwoliło firmie Modecor stworzyć odnowioną linię ozdób czekoladowych przygotowanych nową metodą cięcia.
Podobne artykuły
Kreatywny sugarcrafting z Angeliką Chwyć. Wielkanocny twist: żonkilPolski cukiernik zdobył 1. miejsce na świecie w konkursie Lorena’s SweetsProjektantki słodkiego stołuNowatorstwo zaprezentowanych we wrześniowym katalogu Modecor gotowych do użycia dekoracji czekoladowych polega na ich zmniejszonej grubości. Dzięki współpracy zespołu Davida Comaschi (2013 World Chocolate Masters Champion) z działem produkcji Modecor udało się osiągnąć zmniejszoną, do 2 mm, grubość dekoracji "Chablon". To rozwiązanie zapewnia korzyści zarówno estetyczne oraz transportowe: dekoracje i ozdoby wyglądają lekko i subtelnie, jednocześnie nie powodując dużego obciążenia, nie przytłaczając dekorowanych deserów. Co więcej, dzięki mniejszej grubości nowych dekoracji są one bardziej elastyczne, a zatem mniej podatne na uszkodzenia podczas transportu, co powinno ostatecznie przekonać cukierników do ich stosowania.
Chabon Chocolate Collection (Cięte Dekoracje Czekoladowe) to dekoracje gotowe do użycia i bardzo eleganckie, dzięki czemu nadają się idealnie do ozdabiania witryn sklepowych w sezonie jesień-zima. Zapewnia to rożnorodność elementów i kolorów w połączeniu ze szlachetnym wykończeniem z perłowymi kolorami nanoszonymi pędzlem lub zadrukowanymi unikalną i orginalną grafiką.
Jesienno-zimowa kolekcja dekoracji czekoladowych
Wraz z nadejściem sezonu zimowego Modecor pomyślał również o dedykowanych ozdobach czekoladowych dla przyozdobienia cukiernicze kreacji na Halloween oraz Boże Narodzenie. Dostępny jest zestaw "mini rund" (średnica 2,2 cm) w białej czekoladzie (uwielbianej przez dzieci) z "Słodkimi potworami Halloween". Kolorowe dekoracje świąteczne nadadzą odrobinę magii do tradycyjnych świątecznych wypieków, w prosty i szybki sposób przekształcając zwykłe wypieki w bożonarodzeniowy smakołyk.
Siłą dekoracji czekoladowych firmy Modecor jest rzemieślnicza, ręczna produkcja: wybierane są najlepsze surowce w celu uzyskania gotowych do użytku, unikatowych dekoracji ciast i deserów. Produkty są wytwarzane w środowisku bezglutenowym, a sama firma jest zarejestrowana przez AIC (włoskie Stowarzyszenie Celiakii). Ostatnio Modecor otrzymał międzynarodowe certyfikaty BRC (British Retail Consortium) i IFS (International Food Standard), zapewniające o jeszcze wyższym poziomie jakości.
Wszystkie produkty i dekoracje czekoladowe z kolekcji jesienno-zimowej są zaprezentowane w katalogu na www.modecor.it