...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Polscy cukiernicy w europejskiej rozgrywce - tuż przed startem

Pozostał niecały miesiąc do europejskiego finału jednego z największych konkursów cukierniczych Coupe du Monde de la Patisserie, który odbędzie się 10 czerwca w Turynie. Po wielu latach polska reprezentacja będzie miała ponownie możliwość zaprezentowania się na międzynarodowej scenie cukierniczej.

Skład drużyny znany nam już jest od dawna. Przypomnijmy - nasza ekipa to cukiernicy z długoletnim stażem i ogromnym doświadczeniem zawodowym - Michał Doroszkiewicz i Marek Moskwa zaś w Jury międzynarodowym zasiądzie Jarek Nowakowski (Team President).

 

 

Coupe du Monde de la Pâtisserie to  międzynarodowy konkurs cukierniczy założony w Lyonie w 1989 roku przez wielkiego mistrza cukiernictwa, Gabriela Paillassona.

Po debiucie w Paryżu w 2012 roku i dwóch edycjach w Genewie, Turyn jest kolejnym wybranym miastem w kontynentalnej rundzie selekcyjnej, która odbędzie się 10 czerwca 2018 roku przy okazji Gourmet Expoforum, w centrum wystawowym Oval Lingotto.

W europejskich finałach w Turynie mocny, polski zespół zaprezentuje swoje niezwykłe umiejętności cukiernicze. Panowie bardzo ambitnie podchodzą do konkursu, w którym uczestnictwo jest spełnieniem marzeń niejednego cukiernika. Trzymamy mocno kciuki za nasz zespół, który bez wątpienia pokaże wspaniałe, kreatywne oblicze i zawalczy o bycie w pierwszej trójce. Tymczasem trwają intensywne treningi. 

 

 

Wielkie podziękowania dla Partnerów, którzy wspierają naszych cukierników, a są to firmy: Primulator, Ashanti, Debic, Pastry Creation, Valrhona (Lepatio), Ambasador 92

 


W Coupe du Monde de la Pâtisserie w Turynie rywalizować będzie 8 drużyn w godzinach od 10 do 17. Kolejność, w której kraje będą konkurować, została oficjalnie wyłoniona poprzez losowanie:

1. Belgia                                 5. Polska                                
2. Turcja                                 6. Szwajcaria
3. Szwecja                              7. Bułgaria
4. Rosja                                  8. Izrael

Ponieważ Włochy wygrały Coupe du Monde de la Pâtisserie w 2015 roku z zespołem szefów kuchni Fabrizio Donatone, Emanuele Forcone i Francesco Boccia, kraj ten ma już kwalifikacje do wzięcia udziału w wielkim finale w 2019 roku w Lyonie i jest częścią TOP 5.

Każda z 8 drużyn będzie miała 5 godzin na stworzenie mrożonego deseru owocowego i 10 deserów na platerze, każdy zrobiony przez jednego z dwóch kandydatów zespołu. Ponadto drużyny będą musiały wykonać jedną rzeźbę z cukru i jedną z czekolady. Pod koniec każdej sesji międzynarodowe jury zasmakuje w kreacjach, by móc wybrać zwycięzcę europejskiego pucharu cukierniczego oraz dwa pozostałe kraje, które wezmą udział w Wielkim Finale w Lyonie.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji