...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Polscy piekarze próbowali wypieków przygotowanych na drożdżach lwowskich

Podczas Dni Otwartych firmy Polmarkus w Pyskowicach lider rynku drożdży na Ukrainie – Enzym Company – częstował gości wypiekami na bazie własnych produktów.

Najlepsi piekarze i przedstawiciele branży piekarniczej zebrali się w dniach 19 i 20 września na wystawie zorganizowanej przez firmę Polmarkus. Wszyscy zwiedzający mogli ocenić produkty największego producenta drożdży ze Lwowa.

Lwowskie specjalności

W ramach wystawy przedstawiono marki Enzym Company, które są eksportowane do Polski: Extra, Effect + 15% i Drożdże Lwowskie. Wszystkie drożdże są uniwersalne i dedykowane do różnych rodzajów wypieków: tradycyjnego pieczywa, słodkich i słonych wypieków, bułek oraz mrożonego ciasta. Specjalne miejsce wśród produktów firmy zajmują drożdże Effekt + 15%. – Drożdże ‘’Effekt +15’’ zostały wyróżnione przez piekarzy jako produkt przydatny do wykorzystania we wszystkich technologiach i recepturach. Jesteśmy dumni, że nasz produkt stał się  niekwestionowanym liderem rynku! mówi Łesia Chodakowska, szef działu sprzedaży eksportowej Enzym Company.

Drożdże te są rozpuszczalne w wodzie i mogą zaoszczędzić nawet do 10% dawki, dzięki wyższej zawartości suchej masy.

Drożdże Lwowskie to produkt przeznaczony do sprzedaży detalicznej, który można znaleźć we wszystkich sklepach sieci handlowych Auchan, Mila, Intermarche, Simple Market. Produkcja wszystkich drożdży jest certyfikowana zgodnie z międzynarodowymi normami jakości ISO 22000 i FSSC 22000.

Wszystkie produkty zostały zaprezentowane na stoisku firmy w ramach wystawy Dni Otwarte. Już po raz drugi bierzemy udział w Dniach Otwartych i mamy okazję zobaczyć, jak rośnie zainteresowanie produktami naszej firmy – dzieli się wrażeniami Łesia Chodakowska.

Lider rynku ukraińskiego

Enzym Company jest liderem rynku ukraińskiego: dwa z trzech chlebów "rosną" dokładnie na drożdżach tej firmy. Eksportuje swoje produkty do 14 krajów europejskich, w tym Belgii, Holandii, Niemiec, Czech i niemal wszystkich krajów Europy Wschodniej. Firmie Enzym udało się już zdobyć zaufanie polskiego rynku: około 10% piekarni w całym kraju regularnie wypieka swoje wyroby na drożdżach lwowskich.

W ciągu 10-letniej współpracy z polskimi piekarzami, Enzym Company opracował procesy eksportowe: gwarancja dostarczenia wyłącznie świeżych drożdży i regularne dostawy do każdego z oddziałów zagranicznych. Enzym Company stale pracuje nad modernizacją produkcji i wymianą doświadczeń.  Regularnie organizuje spotkania na terenie swojej fabryki z piekarzami z krajów Unii Europejskiej, aby dzielili się oni doświadczeniami z ukraińskimi mistrzami branży piekarniczej i cukierniczej. Prowadzi również Centrum Innowacji “Dom Chlebowy”, który pomaga piekarniom umiejętnie wykorzystywać przepisy w celu uzyskania produktu wysokiej jakości.

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji