dodano , Redakcja AK

Polska gooooola!!!

Cóż to były za emocje! Niedzielne spotkanie piłkarskie Polska – Irlandia Płn. zakończyło się wynikiem 1:0. Ofensywna gra polskiej reprezentacji zainspirowała mistrzynię cukiernictwa Izabelę Berendt do stworzenia pralin na miarę naszych piłkarskich mistrzów :)

RECEPTURA, autorka: mistrz cukiernictwa Izabela Berendt, Cukiernia Angelika

Chrupiąca masa z popcornu

  • 30 g popcornu
  • 150 g czekolady białej
  • 150 g pasty orzechowej

Uprażony popcorn kruszymy na małe kawałki, dodajemy do rozpuszczonej czekolady białej i mieszamy z pastą orzechową.

Ganasz karmelowy

  • 120 g cukru
  • 30 g syropu glukozowego
  • 300 g śmietany
  • 150 g czekolady białej
  • 150 g czekolady mlecznej
  • 30 g miodu
  • 30 g masła
  • 1 g soli

Cukier karmelizujemy razem z solą na kolor jasnobrązowy. Dodajemy rozpuszczony syrop glukozowy, a następnie ciepłą śmietankę i zagotowujemy. Masę studzimy do 80oC, dodajemy czekoladę, miód i masło.

Czekamy na kolejne piłkarskie emocje i cukiernicze popisy!

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji