autor: Martin Braun / Grados
blacha o wymiarach 40cm x 60cm
Receptura
Ciasto czekoladowe
1000 g Braun schokino
450 g oleju
450 g wody
Schokino, olej i wodę wymieszać na średnich obrotach 2-3 minuty
Piec w temp. 180°C ok. 45 minut
Masa serowa
1000 g cheesequick
100 g cukru
1000 g wody temp. 45°C
1700 g twarogu mielonego
Wodę połączyć z cukrem i cheesequick, dodać twaróg i napowietrzyć 3 minuty na szybkich obrotach.
1400 g Nadzienie likierowe Orangellico Grados (delikatnie pokrojone)
Przygotowanie
Wystudzony blat czekoladowy wyrównujemy, delikatnie ścinając wierzch. Na tak przygotowany blat wykładamy masę serową połączoną z orangelico i posypujemy rozdrobnionym blatem czekoladowym.
Pozostawiamy do stężenia.