...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH

Poprawić jakość mąki

Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego zaprasza na konferencję – „Jakość mąki – bezustanne wyzwanie dla młynarzy i piekarzy”.

XXXIII Konferencja w Krynicy Morskiej odbędzie się w dniach 30 maja – 2 czerwca 2012 r. w Hotelu „CONTINENTAL”

W programie Konferencji przewiduje się wystąpienia pracowników Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS oraz zaproszonych gości, związane z tematyką konferencji oraz prezentacje firm krajowych i zagranicznych oferujących rozwiązania umożliwiające poprawę jakości i atrakcyjności produkcji, zmniejszające jej koszty a także ułatwiające sprostanie konkurencji w warunkach gospodarczych Unii Europejskiej.


W programie XXXIII Konferencji przewiduje się referaty, które dotyczyć będą m.in. następującej tematyki:
- Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów krajowych 2011 roku na tle lat poprzednich,
- Aktualna sytuacja na światowym rynku pszenicy,
- Aktualna sytuacja na krajowym rynku zbożowym,
- Określanie wartości odżywczej pieczywa i mąki,
- Wartość wypiekowa mąki żytniej,
- Zmienna jakość mąki pszennej w kolejnych sezonach,
- Ocena ekstensograficzna ziarna pszenicy i mąki pszennej,
- Badania biegłości organizowane przez ZPZiP IBPRS,
- Wykorzystanie owsa i jęczmienia w produkcji piekarskiej,
- Mąki razowe i inne mąki specjalne,
- Ziarno pszenicy z upraw ekologicznych jako surowiec do produkcji mąki wypiekowej,
- Czynnik odmianowy w zagrożeniu porażenia mikotoksynami ziarna pszenicy ozimej,
- Celiakia - pieczywo i wyroby ciastkarskie bezglutenowe, prawodawstwo w zakresie znakowania,
- Wpływ liczby opadania na cechy reologiczne ziarna pszenicy,
- Prawodawstwo unijne dotyczące wymagań w zakresie substancji niepożądanych w żywności – stan obecny i perspektywy m.in. alkaloidy sporyszu, kadm, toksyny fuzaryjne T-2 i HT-2,
- Ocena alweograficzna ziarna pszenicy a wymagania kontraktów kupno-sprzedaż,
- Żywność GMO szansą dla rozwoju czy zagrożeniem?
- Zawartość substancji szkodliwych w ziarnie pszenicy w ostatnich latach,
- Różne aspekty jakości mąki pszennej i żytniej – zdrowotna, technologiczna, przechowalniana,
- Jakich informacji o wymaganiach jakościowych mąki oczekuje młynarz od piekarza?
- Kierunki wykorzystania ziarna pszenicy.


Konferencja adresowana jest do osób realizujących politykę handlowo-jakościową, opracowujących i kontrolujących system zapewnienia jakości zdrowotnej żywności oraz wdrażających najnowsze rozwiązania techniczne i technologiczne w Przedsiębiorstwie.
Konferencja stwarza możliwość przedyskutowania problemów występujących w Przedsię-biorstwie ze specjalistami z Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS, z przedstawicielami firm krajowych i zagranicznych uczestniczących w Konferencji oraz z kolegami z innych firm tej samej branży lub branż współpracujących.

Zgłoszenie uczestnictwa [link]


Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
02-532 Warszawa, ul. Rakowiecka 36


Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc o przyjęciu uczestnictwa decyduje termin otrzymania zgłoszenia.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji