...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pora na piknik i quiche

W oczekiwaniu na spotkania w lokalach gastronomicznych dobrym pomysłem są pikniki na świeżym powietrzu. A w piknikowym koszyku nie może zabraknąć quiche. Oto pomysł na ten przysmak autorstwa Michała Rutkowskiego.

Wywodzący się z Francji quiche/kisz to kruchy wytrawny placek z różnorakim nadzieniem warzywnym lub mięsnym, które zawsze zalewane masą jajeczno-śmietanową. Mogą się w nim znaleźć najróżniejsze rodzaje mięs, serów, przypraw. Michał Rutkowski poleca quiche z kurczakiem, serem wędzonym i warzywami.

Wytrawne kruche kisze
(receptura na 10 tartaletek)

Kruche wytrawne

Mąka pszenna  200 g
Zimne masło    100 g
Jajko  1 szt. (L)
Szczypta soli
Szczypta majeranku i oregano 

Nadzienie
(wedle upodobań)

Mała pierś z kurczaka
Marchew 1 szt.
Pietruszka 1 szt.
Seler 50 g
Kukurydza z puszki 150 g
Biały ser wędzony 100 g
Pomidory suszone 70 g
Przyprawy do smaku

Masa do zalewania

Jajka   2 szt.
Śmietanka 30% 120 ml
Przyprawy

Przygotowanie:

  1. Miksując, połączyć suche składniki z zimnym masłem.

  2. Do powstałej kruszonki dodać jajko i zmieszać do połączenia w jednolitą masę.

  3. Masę zawinąć w folię spożywczą i schłodzić. 

  4. Rozwałkować i wylepić foremki do tart, ponakłuwać  widelcem. Schłodzić.

  5. Piec w temperaturze 180℃  przez ok. 15 min. do lekkiego zarumienienia.

  6. Przygotować nadzienie, upiec lub podsmażyć kurczaka oraz warzywa. Pokroić, dodać wędzony ser doprawić. Wyłożyć na podpieczone spody i zalać masą do zalewania. Posypać tartym serem żółtym.

  7. Zapiekać przez 10-12 minut.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji