...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Prospona, materiał promocyjny

Porzeczkowa Tarta

autor: Prospona

RECEPTURA

Tarta
Przygotować ciasto kruche z podstawowe­go przepisu. Schłodzić min 2 godz. Formę na tartę o średnicy 24 cm wyłożyć ciastem kruchym, na ciasto położyć papier do pie­czenia i obciążyć np. kulkami ceramiczny­mi. Piec w temp. 190°C przez ok. 15 min. Pozostawić do wystygnięcia.

Krem porzeczkowy
125 ml śmietany 30%
125 ml mleka 3,2%
4 żółtka
35 g cukru kryształu
30 g Skoncentrowanej pasty czarna porzeczka PROSPONA
4 g żelatyny
12 ml wody
10 g masła

Śmietankę zagotować z mlekiem. W osob­nym pojemniku utrzeć żółtka z cukrem. Żelatynę namoczyć w  wodzie. Utarte żółtka z cukrem wlać do gorącej śmietan­ki z mlekiem i podgrzewać do zgęstnienia (nie gotować). Dodać masło, pastę czarna porzeczka oraz namoczoną żelatynę. Po­zostawić do ostudzenia lecz wylewać krem jeszcze nie zastygnięty na ciasto.

Bita śmietana
250 ml śmietany 30%
15 g cukru kryształu
5 g żelatyny
15 ml gorącej wody

Śmietankę ubić dodając na początku cu­kier, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Kiedy żelatyna ostygnie wlać do ubitej śmietany i dobrze wymieszać.

 

Bezy
Białka z dwóch dużych jajek
140 g cukru kryształu

Białka ubijać na sztywną lśniącą masę, do­dając małymi porcjami cukier. Masę przeło­żyć do worka cukierniczego z dekoracyjną tylką i szprycować z zachowanie odległości małe bezy.
Piec w temp. 120°C przez ok. 1,5 godz. lub do kruchości.

Dekoracja
Frużelina® cukiernicza czarna porzeczka.

Na wystudzone ciasto kruche wylać krem porzeczkowy. Pozostawić do stężenia w chłodni. Ubita śmietanę wyłożyć jako na­stępną warstwę. Następnie układać ostu­dzone bezy i dekorować Frużeliną® cukier­niczą czarna porzeczka.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji