...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Posiedzenie KRPiC

29 maja 2012 r. w siedzibie Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej w Warszawie przy ul. Krakowiaków 103 odbyło się posiedzenie KRPiC, które w całości było poświęcone omówieniu programu ogólnopolskiej promocji pieczywa. Ta promocja ma zmienić przeświadczenie konsumentów, że chleb tuczy.

Swoją obecnością Radę zaszczycili zaproszeni goście: reprezentujący Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny: Marek Cieślak z Kancelarii Inwestycyjnej Profinn, Wojciech Gołowkow z MW Consulting, Mirosław Wilkowski. Przybyła również reprezentująca stowarzyszenie Fedima, a zarazem jej przewodniczącego Coena Mejera, Dagmara Witkowska. Kolejny nasz gość, Zbigniew Prokopowicz, poinformował o powstaniu pierwszej w kraju uczelni, którą będzie można opuścić z tytułem inżynier piekarz. Prasę branżową reprezentowała redaktor naczelna "Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego" Magdalena Mart.

Promocja pieczywa z masłem bez szans

Podczas spotkania członkowie Rady z wielką uwagą wysłuchali i odnieśli się do propozycji, jaką środowisku piekarzy zaproponował Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich. Propozycja przewiduje wspólną promocję masła i pieczywa. Organizacje potwierdziły zainteresowanie i chęć wzięcia udziału w przedsięwzięciu, jakim jest kampania reklamowa planowana na 2013 r., dotycząca promocji masła i chleba, realizowana ze środków Funduszu Promocji Mleka oraz Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych. Po przedstawieniu szczegółów niestety okazało się, że na przeszkodzie w realizacji pomysłu stoi brak środków na wkład własny po stronie piekarzy.

Spotkanie z Fedimą

Drugim wątkiem, który również mieści się w strategii marketingowej na najbliższe lata, było spotkanie z przedstawicielem stowarzyszenia Fedima w Polsce. Organizacja ta, zrzeszająca producentów dodatków dla piekarni i cukierni, zorganizowała już wiele podobnych kampanii społecznych promujących pieczywo w krajach Europy Zachodniej. Mamy nadzieję, że jej wiedza i doświadczenie będą pomocne w przygotowaniu programu ogólnopolskiej promocji pieczywa.

Myślę, że poprzez działania promocyjne i podobne działania wizerunkowe, jak chociażby powstanie kierunku piekarskiego na wyższej uczelni, będziemy w stanie wykreować silną markę dobra, rozpoznawalną wśród tysięcy innych produktów spożywczych, jakie na co dzień mają do dyspozycji konsumenci, i która w znaczący sposób zmieni na lepsze postrzeganie polskiego piekarstwa.

Jarosław Gajda,
przewodniczący KRPiC

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji