Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Bieruniu specjalizuje się w produkcji wyrobów dla profesjonalistów z branży cukierniczej, piekarskiej, lodziarskiej i gastronomii.
Nowoczesne linie technologiczne i pozyskiwanie wysokiej jakości surowca mlecznego umożliwiają produkcję wyrobów dla najbardziej wymagającego klienta. Według rankingu Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich, Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Bieruniu plasuje się w pierwszej dziesiątce najlepszych mleczarni w Polsce.
Śmietanki UHT
Naturalne śmietanki zwierzęce o szerokim zastosowaniu w branży cukierniczej, lodziarskiej i gastronomicznej.
Znakomite do ubijania. Po ubiciu cechują się gładką konsystencją, doskonałą stabilnością i kremowym smakiem.
Polecane również do dań wytrawnych, zarówno na ciepło jak i na zimno.
Mascarpone
Serek śmietankowo-kremowy o gęstej, aksamitnej konsystencji i łagodnym, słodkawym smaku.
Jest składnikiem wielu kremów i mas serowych w tym słynnego deseru Tiramisu.

Serek Fillad
Kremowy serek śmietankowy o słodko-słonym smaku. Posiada zwartą, smarowną konsystencję.
Idealnie sprawdzi się do sushi, bajgli, naleśników oraz serników, zwłaszcza baskijskich czy nowojorskich.
Serfita
Ser solankowy typu bałkańskiego, w kostkach. Świetnie sprawdza się jako składnik sałatek i smacznych przekąsek, np. z oliwkami i ziołami oraz dań na ciepło – grillowanych warzyw i mięs, omletów, zapiekanek, tart, pizzy i makaronów.
