...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Powtórka z Sienkiewicza - Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych

Expo Sweet, 24 lutego 2016 r. Wielką kreatywnością i pracowitością musieli wykazać się młodzi adepci sztuki cukierniczej. Ich zadaniem było wykonanie w ciągu trzech godzin aż dwóch różnych prac – deseru oraz tortu – na temat „Henryk Sienkiewicz i jego twórczość”.

 Zespoły wykazały się ogrom­nym talentem – efekty koń­cowe przeszły oczekiwania jury i w niczym nie ustępowały pracom starszych mistrzów. W sumie do konkur­su przystąpiło 12 drużyn z całej Polski. Wśród pomysłów uczniów znalazły się torty zdobione cytatami z Sienkiewicza, w kształcie ksiąg, w tym nawiązujące do jego największych dzieł, takie jak tort w kształcie koloseum („Quo Vadis”) w tym jeden ze zwycięskich dzieł Sur­sum Corda („Potop”). Od strony sma­kowej przeważały czekolada oraz masa cukrowa. W deserach młodzi postawili na minimalizm i estetykę.

 

W tym roku uczniów oceniali: Tomasz De­ker, Michał Doroszkiewicz, Thierry Ayel, Monika Ignaciuk, Sebastian Szmyd, Anna Bałas oraz Konrad Stanaszek.

Jury brało pod uwagę nie tylko sam efekt końcowy, ale także sam proces twórczy i czystość w boksach.


Laureaci
Miejsce I: Agata Wolfram, Aleksy Zgierski, (Zespół Szkół Chemicznych i Prze­mysłu Spożywczego, Lublin)
Miejsce II: Oskar Jankowski, Oskar Kamiński (Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa, Wałbrzych)
Miejsce III: Kornel Pelczarski, Karolina Potocka (Zespół Szkół Gastronomiczno­-Hotelarskich, Iwonicz Zdrój)

Miejsce I: Agata Wolfram, Aleksy Zgierski, (Zespół Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego, Lublin)

 

Miejsce II: Oskar Jankowski, Oskar Kamiński (Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa, Wałbrzych)

 

Miejsce III: Kornel Pelczarski, Karolina Potocka (Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Iwonicz Zdrój)

zdj. EXPO SWEET/M. GMITRUK

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji