...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Poznaj autorów „Mistrza Dekoracji”

Gdyby nie zetknęli się z masą cukrową czy czekoladą plastyczną, pewnie zostaliby... artystami. Na szczęście zajęli się tematyką dekorowania wyrobów cukierniczych, a ich praca jest ich ogromną pasją. Poznajcie osoby, bez których nie byłoby „Mistrza Dekoracji”!

Wszyscy autorzy współpracujący z „Mistrzem Dekoracji” prowadzą własne firmy, w których tworzą cuda z masy cukrowej lub czelodady plastycznej albo organizują profesjonalne szkolenia dla dekoratorów. Jedni z sukcesem startują w branżowych konkursach, drudzy mają sukcesy w promowaniu tego zawodu i zachęcaniu do rozwijania tej pasji w profesjonalny sposób, ale wszyscy bez wątpienia wspólnie działają na rozwój dekoratostwa cukierniczego w Polsce. Od lat łączy ich ta sama pasja, od dziś dodatkowo połączył „Mistrz Dekoracji”. Drodzy Czytelnicy, z ogromną przyjemnością prezentujemy sylwetki autorów, którzy zadbali o merytoryczną stronę „Mistrza Dekoracji” pierwszego takiego czasopisma na polskim rynku.

NASI AUTORZY

Sylwia Baumgart — z wykształcenia mgr inż. zootechniki, pracuje jako projektantka wnętrz. Każdą wolną chwilę spędza, dekorując nowe arcydzieła. Jej największym osiągnięciem jest zdobycie I miejsca na Ogólnopolskim Konkursie Tortów Artystycznych podczas Festiwalu Czekolady i Słodyczy w Warszawie w listopadzie 2015 roku. Ciekawość i upór w dążeniu do celu sprawiły, że pokochała masy cukrowe i dziś nie wyobraża sobie życia bez ciągłego szukania nowych sposobów dekorowania wypieków.
Facebook: Sylwia Baumgart (Świecie).



Ella Barton — jest uzależniona od pięknych i słodkich wypieków, a nazwa jej firmy, Cake Addict, najlepiej odzwierciedla tę pasję. Odkryła ją 2 lata temu. Nic nie daje jej takiej radości, jak łączenie pasji z pracą i możliwością rozwijania się każdego dnia.


Anna Daraż — dekoratorka tortów w stylu angielskim, uczennica sugercraftera Davida MacCarfrea, pierwsza Ambasadorka firmy Modecor w Polsce (2014 r.). Od 2008 r. prowadzi Pracownię Tortów „Niezłe Ciacho” w Tarnowie, w której stworzyła ponad 2000 tortów. Jej szkolenia i filmy instruktażowe cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Najbardziej lubi tworzyć torty 3D i figurki z masy plastycznej.



Paweł Górny — współwłaściciel firmy 100% CZEKOLADY, 24-letni cukiernik i chocolatier. Posiada obszerną wiedzę na temat wytwarzania pralin i trufli, co wykorzystuje przy opracowywaniu nowych kompozycji smakowych. Wolny czas poświęca na tworzenie eksponatów i rzeźb z czekolady, nadając im niepowtarzalny charakter. Podstawowe i nowe techniki nie są mu obce, co wykorzystuje w swoich pracach. Zdobywca 2. miejsca w Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deseru Expo Sweet 2016.
www.100procentczekolady.pl


Agnieszka Klimczak — założycielka i właścicielka tortownia.pl, dyrektor Akademii tortownia.pl. Wydawca i redaktor merytoryczna książek o dekoracji cukierniczej, organizatorka konkursów dekoratorskich. Ukończyła szereg specjalistycznych szkoleń cukierniczych w Wielkiej Brytanii, a także studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.
tortownia.pl

Anna Komisarczyk — z wykształcenia germanistka, z zamiłowania dekoratorka. Gdy na świat przyszła jej druga córka stwierdziła, że ma za dużo wolnego czasu i zajęła się pieczeniem ciast. Szybko je porzuciła, gdy natknęła się na przepis na lukier królewski. Od tamtej pory każdą wolną chwilę spędza na lukrowaniu pierniczków.
Przez prawie trzy lata zdobywała wiedzę i doświadczenie. Od 2015 roku prowadzi szkolenia, na których dzieli się wszystkim, co wie na ten temat.
www.ajatopiernicze.pl
www.facebook.com/ajatopiernicze



Ewa Kuszewska — z wykształcenia projektantka mody i plastyk, z zawodu i zamiłowania dekoratorka wyrobów cukierniczych. Jej życie zawsze toczyło się wokół prac manualnych. Lubiła rysować, tworzyła komiksy i biżuterię, szyła.
W 2010 r. po ujrzeniu tortu z masy cukrowej oszalała na punkcie tej nowości.
Słodkości Ewy: www.slodkosciewy.blogspot.com


 

Ula Niezabitowska – jest przykładem na to, że pasję można przekształcić w satysfakcjonującą pracę. Kiedyś laik, dziś nagradzana profesjonalistka: zdobyła dwa srebrne medale na Cukrarsky Festival w Czechach w kategoriach „Live show” oraz „Słodki stół”. Ciągle się rozwija, poznaje nowe metody tworzenia ozdób z masy cukrowej. W to, co robi, wkłada całe serce.
Artystyczne Wypieki: www.facebook.com/Artystycznewypieki/

 


Katarzyna Osiecka — od zawsze malowała, szkicowała, od 5 lat z pasją odnajduje nowe techniki, sposoby modelowania i dekorowania tortów. Jej specjalnością są figurki z masy cukrowej, z których szkoli w ramach Akademii Słodka Kreacja. W 2015 r., na I Cukrarskym Festivalu w Czechach, zdobyła złoty medal w kat. „Jadalna ozdoba na tort” oraz nagrodę główną za najlepszą pracę. Na co dzień prowadzi firmę szkoleniową „Lukrowe Czary”.
www.facebook.com/Lukrowe-Czary



 


Monika Rudnicka – z wykształcenia ekonomistka. Rzuciła pracę w korporacji, by rok temu otworzyć pracownię, w której stara się spełniać tortowe marzenia. Wierzy w to, że ten, kto ze swojej pasji uczyni pracę, ten nigdy nie będzie pracował. Specjalizuje się w tortach weselnych. Stara się namawiać klientów na szalone rozwiązania: piętra w kształcie dyni czy sowy. Uważa, że każdy tort powinien być oryginalny, ale przede wszystkim pyszny.
www.monikarudnicka.pl
www.facebook.com/pracowniatortowmonikarudnicka/


Gabriela Rüscher — z zawodu Cake Art Designer (od 2015 r.). Kocha gotować, piec i rozpieszczać podniebienia gości. Pasję do tortów artystycznych odkryła, kiedy przygotowywała się do tortu komunijnego dla najstarszej córki. Po 2 latach samodzielnej nauki zaczęła uczęszczać na kursy dla zaawansowanych. Obecnie sama prowadzi kursy i szkolenia z dekoracji tortów w Niemczech i Polsce. Specjalizuje się w słodkim malowaniu i florystyce z papieru opłatkowego. Złota medalistka i zdobywczyni tytułu „The Best of Class” w kat. „Torty ślubne” w konkursach Tortenshow (2014), Cake World Germany Hamburg (2015),złota medalistka w kat. „Torty Slubne” Cake &Bake 2015 i 2016, srebrna medalistka w kat. „Torty ślubne” w konkursie Cake World Germany Hannover 2015 i „Element dekoracyjny” na Cake&Bake (2015). Dream Color Cakes: www.facebook.com/Dream-Color-Cakes-1394316297531531
http://gabistorten.blogspot.de
dreamcolorcakes@web.de



Monika Siewert — od 3 lat rozwija zdolności dekoratorskie, a pasję do sugarcraftingu zamieniła w sposób na firmę. Lubi wyzwania, stąd udział w konkursach cukierniczych w Polsce i za granicą. Zdobyła: brązowy medal w kategorii „Słodki stół” na Cukrarskym Festivalu (listopad 2015 r.), brązowy medal w kategorii „Sugarpaste. The Finish Line” w Dublinie (marzec 2016 r.), wyróżnienie w kategorii „Cupcakes” podczas Cake International w Londynie (kwiecień 2016 r.).
Cakemania: www.facebook.pl/dc.gda


Beata Tomasiewicz — z zamiłowania i wykształcenia przyrodnik, z wyboru dekorator cukierniczy, który w dekoracjach inspiruje się przede wszystkim pięknem natury. Specjalizuje się we florystyce cukierniczej, dekoracje najchętniej tworzy z papieru jadalnego. Prowadzi szkolenia z florystyki cukierniczej, wykonuje torty we współpracy z cukiernią artystyczną „Babie lato”.
www.tort-artystyczny.pl
Słodkie chwile: www.facebook.com/pracownia.slodkie.chwile





Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji