...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Probiotyczne ciastka i desery – nowy wymiar zdrowych słodkości

Czekoladki, które poprawiają florę bakteryjną jelit? Muffinki, które wspierają system immunologiczny? To możliwe. Dzięki nowym probiotykom firmy Triphase , które podbijają amerykański rynek.

Triphase jest pierwszą i jedyną na świecie biotechnologiczną firmą produkującą stabilne probiotyczne szczepy do żywności, które są odporne na działanie wysokich temperatur. Wychodząc z założenia, że jedzenie ma być również formą dbania o zdrowie człowieka, firma skupia się na wykorzystaniu innowacyjnych metod naukowych, aby znaleźć najlepsze rozwiązania pomagające w utrzymaniu ludzkiego organizmu w doskonałej kondycji. Stąd pomysł, by wprowadzać do żywności probiotyki, czyli kultury bakteryjne (najczęściej kwasu mlekowego, tzw. Lactobacillus), których zadaniem jest korzystne dla zdrowia działanie w przewodzie pokarmowym poprzez immunomodulację i zachowywanie prawidłowej flory fizjologicznej.

Firma otrzymała patent w USA na termostabilne szczepy i metodę ich wytwarzania. Są one produkowane w zastrzeżonym procesie fermentacji, w zakładzie posiadającym certyfikat GMP. To jedyne szczepy dostępne na świecie stabilne w wysokiej temperaturze i kwaśnym środowisku.



Nowoczesne probiotyki zostały tak stworzone, że nie wpływają na wartość odżywczą produktu, do którego są dodawane, ani jego smak. Są naturalne, nie zawierają GMO i nie wywołują skutków ubocznych. Do tej pory Triphase wykorzystywała te probiotyki w produkcji czekoladowych batoników. Tego typu słodycz, jak deklarują twórcy, to jedyny w swoim rodzaju środek leczniczy, który łączy zdrowe żywienie z błogim doznaniem smakowym. Probiotyczna czekolada Triphase zawiera nie mniej niż 250 milionów aktywnych probiotyków (Lactobacillus acidophilus i Lactobacillus plantarum), stworzono ją w oparciu o czekoladę Barry Callebaut, aby zadbać o jej smak. Słodzona jest cukrem. Łatwo łączy się z probiotykami, które poprawiają równowagę jelitową, wspomagając układ odpornościowy i dbając o dobry stan zdrowia.

 

 



Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji