czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Produkcja żywności ekologicznej – szkolenie Akademii Biokuriera 0

dodano ,Redakcja AU

Jak wygląda proces certyfikacji ekologicznej? Jakie są aktualne trendy i prognozy dla rynku żywności ekologicznej? W jaki sposób regulowane jest powstawanie produktów BIO ijak wdrożyć ekologiczną produkcję w firmie? Na te pytania odpowiemy podczas szkolenia.

Jednodniowe szkolenie - “Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes” - poprowadzą Karol Przybylak (redaktor naczelny Biokuriera) oraz Mariusz Florek (konsultant biznesowy i współwłaściciel firmy działającej na rynku żywności eko). Wiedza zaprezentowana zostanie w przystępnej i nastawionej na praktykę formie. Każdy uczestnik otrzyma popartą wieloletnim doświadczeniem wiedzę, poświadczoną certyfikatem.

 

Po szkoleniu będziesz wiedzieć:

  • jak przygotować swoją firmę do certyfikacji eko,

  • jaka jest sytuacja na ekorynku,

  • w jaki sposób przygotować strategię wejścia na ekorynek

  • na co zwrócić uwagę w marketingu ekoproduktów


Program szkolenia:

1. Eko-rynek w pigułce

  • Ekologiczna produkcja rolna

  • Przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego

  • Certyfikacja i kontrola produkcji

  • Znakowanie produktów ekologicznych (BIO, EKO, znaki graficzne)

  • Wymogi prawne regulujące przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego

2. Eko-rynek w liczbach

  • Polski i światowy rynek produktów ekologicznych

  • Struktura eko-rynku w Polsce

  • Badania konsumenckie

  • Najważniejsze trendy rynkowe

3. ABC certyfikacji z punktu widzenia producenta produktów ekologicznych

  • Audyt „0”

  • Przygotowanie firmy do audytu

  • Niezbędne dokumenty wymagane przy audycie (przykładowe wzory)

  • Podwykonawstwo

  • Produkcja konwencjonalna i ekologiczna – organizacja logistyki w przedsiębiorstwach wytwarzających produkty ekologiczne i konwencjonalne

4. Organizacja procesu sprzedaży produktów ekologicznych

  • Projektowanie i wprowadzanie na rynek eko-produktów

  • Proces ustalania cen sprzedaży

  • Budowa kanałów dystrybucji

  • Sprzedaż zagraniczna

5. Efektywna komunikacja i marketing produktów ekologicznych

  • Wykorzystanie mediów do komunikacji z odbiorcami końcowymi

  • Projektowanie treści przekazu reklamowego: dobre przykłady komunikowania walorów użytkowych i jakości produktów

  • Promocja sprzedaży

  • Najważniejsze wydarzenia na rynku eko-produktów

  • Targi, konferencje

6. Podsumowanie, pytania i dyskusja.

Prowadzący:

Karol Przybylak – redaktor naczelny Biokuriera – pierwszego periodyku na rynku polskim poświęconemu tematyce ekologicznej. Ceniony ekspert w zakresie budowania procesów komunikacji, promocji i reklamy na rynku produktów ekologicznych. Organizator wielu szkoleń i seminariów poświęconych branży ekologicznej.

Mariusz Florek – niezależny konsultant w zakresie podnoszenia efektywności sprzedaży w przedsiębiorstwach. W ciągu blisko 20-letniej działalności zrealizował kilkadziesiąt projektów doradczych, w tym kilka w branży spożywczej. Współwłaściciel firmy produkującej żywność ekologiczną.

Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes?

Termin: 1 marzec

Godz.: 9.00-16.45

Miejsce: Hotel Brzoza, ul. Bydgoska 34, Brzoza (k. Bydgoszczy)

Koszt: 595 zł (termin płatności do 28.02.2018)

Koszt szkolenia obejmuje: przerwy kawowe, lunch, materiały szkoleniowe, certyfikat.

Więcej informacji i formularz zgłoszeniowy >>> KLIK!

Uwaga! Liczba miejsc ograniczona!

 

Czym jest Akademia Biokuriera?

Akademia Biokuriera to nasz redakcyjny projekt w ramach, którego szkolimy i doradzamy firmom oraz producentom działającym na rynku żywności ekologicznej. Do tej pory współpracowaliśmy z: Międzynarodowymi Targami Łódzkimi, Merkury S.A., Centralnym Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Brwinowie, oddział w Radomiu, Biocontrating, Społem Warszawa Południe, Mazowieckim Urzędem Marszałkowskim, Dolnośląskim Urzędem Marszałkowskim oraz Warmińsko – Mazurskim Urzędem Marszałkowskim.

 

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe