...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Produkcja żywności ekologicznej – szkolenie Akademii Biokuriera

Jak wygląda proces certyfikacji ekologicznej? Jakie są aktualne trendy i prognozy dla rynku żywności ekologicznej? W jaki sposób regulowane jest powstawanie produktów BIO ijak wdrożyć ekologiczną produkcję w firmie? Na te pytania odpowiemy podczas szkolenia.

Jednodniowe szkolenie - “Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes” - poprowadzą Karol Przybylak (redaktor naczelny Biokuriera) oraz Mariusz Florek (konsultant biznesowy i współwłaściciel firmy działającej na rynku żywności eko). Wiedza zaprezentowana zostanie w przystępnej i nastawionej na praktykę formie. Każdy uczestnik otrzyma popartą wieloletnim doświadczeniem wiedzę, poświadczoną certyfikatem.

 

Po szkoleniu będziesz wiedzieć:

  • jak przygotować swoją firmę do certyfikacji eko,

  • jaka jest sytuacja na ekorynku,

  • w jaki sposób przygotować strategię wejścia na ekorynek

  • na co zwrócić uwagę w marketingu ekoproduktów


Program szkolenia:

1. Eko-rynek w pigułce

  • Ekologiczna produkcja rolna

  • Przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego

  • Certyfikacja i kontrola produkcji

  • Znakowanie produktów ekologicznych (BIO, EKO, znaki graficzne)

  • Wymogi prawne regulujące przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego

2. Eko-rynek w liczbach

  • Polski i światowy rynek produktów ekologicznych

  • Struktura eko-rynku w Polsce

  • Badania konsumenckie

  • Najważniejsze trendy rynkowe

3. ABC certyfikacji z punktu widzenia producenta produktów ekologicznych

  • Audyt „0”

  • Przygotowanie firmy do audytu

  • Niezbędne dokumenty wymagane przy audycie (przykładowe wzory)

  • Podwykonawstwo

  • Produkcja konwencjonalna i ekologiczna – organizacja logistyki w przedsiębiorstwach wytwarzających produkty ekologiczne i konwencjonalne

4. Organizacja procesu sprzedaży produktów ekologicznych

  • Projektowanie i wprowadzanie na rynek eko-produktów

  • Proces ustalania cen sprzedaży

  • Budowa kanałów dystrybucji

  • Sprzedaż zagraniczna

5. Efektywna komunikacja i marketing produktów ekologicznych

  • Wykorzystanie mediów do komunikacji z odbiorcami końcowymi

  • Projektowanie treści przekazu reklamowego: dobre przykłady komunikowania walorów użytkowych i jakości produktów

  • Promocja sprzedaży

  • Najważniejsze wydarzenia na rynku eko-produktów

  • Targi, konferencje

6. Podsumowanie, pytania i dyskusja.

Prowadzący:

Karol Przybylak – redaktor naczelny Biokuriera – pierwszego periodyku na rynku polskim poświęconemu tematyce ekologicznej. Ceniony ekspert w zakresie budowania procesów komunikacji, promocji i reklamy na rynku produktów ekologicznych. Organizator wielu szkoleń i seminariów poświęconych branży ekologicznej.

Mariusz Florek – niezależny konsultant w zakresie podnoszenia efektywności sprzedaży w przedsiębiorstwach. W ciągu blisko 20-letniej działalności zrealizował kilkadziesiąt projektów doradczych, w tym kilka w branży spożywczej. Współwłaściciel firmy produkującej żywność ekologiczną.

Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes?

Termin: 1 marzec

Godz.: 9.00-16.45

Miejsce: Hotel Brzoza, ul. Bydgoska 34, Brzoza (k. Bydgoszczy)

Koszt: 595 zł (termin płatności do 28.02.2018)

Koszt szkolenia obejmuje: przerwy kawowe, lunch, materiały szkoleniowe, certyfikat.

Więcej informacji i formularz zgłoszeniowy >>> KLIK!

Uwaga! Liczba miejsc ograniczona!

 

Czym jest Akademia Biokuriera?

Akademia Biokuriera to nasz redakcyjny projekt w ramach, którego szkolimy i doradzamy firmom oraz producentom działającym na rynku żywności ekologicznej. Do tej pory współpracowaliśmy z: Międzynarodowymi Targami Łódzkimi, Merkury S.A., Centralnym Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Brwinowie, oddział w Radomiu, Biocontrating, Społem Warszawa Południe, Mazowieckim Urzędem Marszałkowskim, Dolnośląskim Urzędem Marszałkowskim oraz Warmińsko – Mazurskim Urzędem Marszałkowskim.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji