...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Debata: Jakość żywności gwarantowana Systemami QAFP i QMP

Polska Agencja Prasowa SA informuje, że w piątek, 7 lutego br. w godz. 11.00-13.00 odbędzie się debata zamknięta.

Polska Agencja Prasowa organizuje debatę, zatytułowaną:
Jakość żywności gwarantowana Systemami QAFP i QMP


Cel debaty:
Celem debaty jest omówienie funkcjonowania systemu gwarantowanej jakości żywności QAFP i systemu jakości wołowiny QMP. System jakości ma być wyróżnikiem dla producentów m.in. mięsa, wędlin  i pieczywa świadczącym, że ich produkty są wysokiej klasy; dla konsumentów jest to znak potwierdzający, że kupowana żywność jest wytwarzana z najlepszych surowców, w oparciu o sprawdzone receptury,  jest bezpieczna i posiada najwyższe cechy jakościowe.
Dyskusja w debacie ma się toczyć na temat czy opłaca się ponosić koszty na uzyskanie takiego znaku, czy ten trud przekłada się na rozpoznawalność produktu i jego cenę. Będziemy szukali odpowiedzi  na pytanie czy warto produkować w systemie jakości, a może jest to konieczność w obliczu dużej konkurencji producentów żywności na rynku światowym?   


W debacie zostaną poruszone tematy:  
•   co to jest system jakości i dlaczego warto się nim zainteresować
•   jakie rolę mają odgrywać systemy jakości z punktu widzenia polskiego sektora rolno-spożywczego
•   o czym mówi znak gwarantowanej jakości dla konsumentów
•   zasady uzyskania certyfikatu w ramach Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności
•   koszty wprowadzenia systemu
•   jakie korzyści (a może straty) odnoszą firmy, które je wdrożyły
•   zainteresowanie handlu produktami ze znakami jakości
•   spojrzenia na systemy jakości ze strony inspekcji jakości handlowej


Uczestnicy:
•   Stanisław Kowalczyk- Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
•   Wiesław Różański – Prezes Zarządu Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego
•   Jerzy Wierzbicki - Prezes Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego
•   Maciej Mielczarski - Doradca Prezesa Zarządu Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP
•   Rajmund Paczkowski - Prezes Zarządu Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej
•   Aneta Chamier-Ciemińska - Specjalista ds. kontroli jakości Zakłady Mięsne “SKIBA”
•   Magdalena Szczupak-Woźniczka-Prokurent Zakłady Mięsne VIANDO
•   Anna Hankus – Specjalista ds. jakości ZPM Jan Bielesz
•   Andrzej Faliński- Dyrektor Generalny Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji


Termin debaty: 7 luty 2014r. w godz 11.00 - 13.00
Miejsce debaty: Centrum Prasowe PAP, Warszawa, ul. Bracka 6/8

Prowadzenie debaty, moderowanie dyskusji – red. Anna Wysoczańska PAP

Debata będzie transmitowana on-line na stronie www.pap.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Mistrz Branży na Gwiazdkę, czyli czekolada mistrzów, ferment w cukiernictwie i siła fińskiego piekarstwa. Sprawdź receptury mistrzów z całego świata na świąteczne wypieki i desery z czekoladą. Stwórz własną tabliczkę "bean to bar", spróbuj trufli z kiszoną dynią, upiecz chleb korzenny i skosztuj fińskiego chleba...

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji