Drożdżowa strucla, ciasta kruche czy francuskie, świąteczne babeczki z delikatną masą makową z białego maku? Tak, zwłaszcza w okresie Świąt Bożego Narodzenia! Spraw, żeby Twoje wypieki zyskały wyjątkowo delikatnego i wybornego smaku z nowym nadzieniem firmy Prospona.
Podobne artykuły
Co nam zostanie na osłodę – czyli jak polscy konsumenci reagują na zmiany cen i dostępności cukruPolskie masy i czekolady plastyczneSkarby daktyli cz. IIProspona ‒ lider wśród polskich producentów owocowych dodatków dla branży spożywczej ‒ proponuje nową masę makową z delikatnego maku białego, sporządzoną według tradycyjnej receptury poprzez parzenie i mielenie maku. Poddana procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji.
Jest to gotowe do użycia nadzienie, które nada smak wszelkiego rodzaju ciast, mas i kremów cukierniczych. Stanowi też doskonałą bazę do tworzenia własnych, niepowtarzalnych kompozycji smakowych. Wyjątkowo delikatna i wyborna w smaku sprawdzi się w wielu wypiekach na świąteczny stół.