...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Przegląd dekoracji i akcesoriów

Jak uczynić wygląd tortu bardziej bajecznym? I zarazem ułatwić oraz przyśpieszyć pracę, gdy zleceń jest więcej, niż rąk do pracy? Na szczęście na rynku istnieje bogactwo gotowych dekoracji i akcesoriów, które z powodzeniem sprawdzą się w każdej pracowni i cukierni!

Bezy, beziki

Słodka dekoracja w klasycznym stylu. Uniwersalna, dostępna w bogatej gamie kolorów i wzorów. Hit świątecznych wypieków i przyjęć komunijnych. Beziki dostępne w opakowaniach: 50 i 350 g, bezy: 30 i 60 szt.

 

Produkty dostępne w sklepie firmowym Dekor Pol, u dystrybutorów na terenie całego kraju i w sklepie internetowym www.dekorpol.sklep.pl.


Miks posypek

Nowe posypki pozwolą na idealne wykończenie każdego deseru. Fantazyjna mieszanka kształtów i kolorów. Na każdą okazję do świętowania. Dostępne w wygodnych 100-gramowych opakowaniach.


Produkty można znaleźć w sklepie firmowym Dekor Pol, u dystrybutorów na terenie całego kraju i w sklepie internetowym www.dekorpol.sklep.pl.



Czekoladowe wizytówki

Każda cukiernia czy kawiarnia, wykonując wspaniałe ciasta, desery i torty, powinna móc podpisać swoje dzieło, by pochwa­lić się nim przed całym światem! Do tego celu najlepiej nadają się czekoladowe wi­zytówki, czyli czekoladki w różnych kształ­tach z nadrukiem. Proponujemy wizytówki z logo cukierni (bądź inną grafiką, wzorem czy napisem) naniesionym na czekoladzie deserowej lub białej. Wzór wykonany jest na bazie masła kakaowego w jednym z kil­kunastu dostępnych kolorów. Tak wiele opcji pozwoli zindywidualizować wzór, który stanie się niepowtarzalnym podpi­sem wyrobu cukierniczego.



Zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego, nasz działhandlowy pomo­że w wyborze, a nasi graficy zaprojektują czekoladową wizytówkę według wytycz­nych i potrzeb. Zapraszamy serdecznie do współpracy.
www.pan-centrum.pl

 

Aromat Saracino w kremie – wanilia

Jeden z 14 aromatów, jakie ma w swojej ofercie włoska firma Saracino. Świetny dodatek do kremów, makaroników, śmietany, lodów, musów, czekolady, deserów, a także koktajli i owsianek.

 

Można nim aromatyzować babki i biszkopty zarówno przed pieczeniem, jak i użyć do nasączenia. Pasta Saracino pozwoli w łatwy i szybki sposób stworzyć słodkości o ulubionym smaku oraz nadać im naturalny kolor.
Zapraszamy na www.sklepslodkapasja.pl

 


Polewy cukiernicze Terravita

Nowa gama polew cukierniczych Terravita obejmuje trzy polewy o klasycznych smakach:

• ciemną polewę kakaową Bambo Prima,

• polewę mleczną, nawiązującą smakiem i barwą do czekolady mlecznej oraz

• polewę białą, która może być stosowana takze jako baza do barwienia i aromatyzacji.

 

Polewy te oparte zostały na całkowicie utwardzonym tłuszczu laurynowym i są zgodne z Rozporządzeniem 649/2019 (nie prze­kraczają poziomu 2 g/100 g tłuszczu izomerów trans innych niż izomery trans pochodzenia zwierzęcego).

www.terravitapro.pl



Intrygujący kolor, naturalny smak

W pierwszym kwarta­le br. Terravita rozsze­rza asortyment sosów do deserów i lodów o nowy smak, skierowa­ny szczególnie do naj­młodszych konsumen­tów – guma balonowa.

 

Oryginalny intensywnie różowy kolor, aksamitna konsystencja i charakterystyczny owocowy aromat gwarantują, że będzie on atrakcyjnym wykończeniem dań przeznaczonych dla dzie­ci: naleśników, gofrów, lodów, a nawet sałatek owocowych czy słodkich zapiekanek przygotowywanych na bazie ryżu czy makaronu. Co ważne, nowy sos Terravita zawiera tylko naturalne aro­maty, a swój niezwykły kolor zawdzięcza wyciągowi z buraka. Sos o smaku gumy balonowej dostępny jest w butelkach 1 kg.

www.terravitapro.pl


Cukrowa posypka – Happy Sprinkles

Cukrowa posypka pomoże ci udekorować torty, babeczki, pier­niczki, czekolady lub desery. To najlepsza posypka dla każdego miłośnika słodkich wypieków. Świetnie sprawdzi się jako ozdoba wypieków na słodkie stoły oraz uroczystości, takie jak urodziny.

 

Bez wątpienia posypki te tchną życie w twoje wypieki! Szeroka gama posypek Happy Sprinkles doda uroku cukierniczym dziełom, rozjaśni je i nada im koloru.

www.torcik.net


Czekolady temperowane Bellaria

Doskonałej jakości czekolady temperowane marki Bellaria to produkt niezastąpiony w każdej profesjonalnej kuchni czy cukierni. Dostępna w sprzedaży czekolada ma formę wygodnych w użyciu kostek, umieszczonych w kartonach po 4 lub 10 kg.

 

Kostki pozwalają rzemieślnikom czy restauratorom na proste i efektywne ponowne zatemperowanie. Dostępne w szerokim asortymencie: białe, mleczne, deserowe i gorzkie o różnej zawartości kakao i tłuszczu, w zależności od potrzeb. Więcej na stronie www.terravitapro.pl.


Bellaria – kremy smarowne z funkcją Cover

Kremy smarowne Bellaria to produkty gotowe do bezpośredniego użycia, prze­znaczone zarówno do przekładania wy­robów cukierniczych, takich jak torty, ro­lady, ciastka, makaroniki itp., jak i do ich oblewania. Tworzą na powierzchni wy­pieków gładką, elastyczną warstwę – smaczną, efektowną i jednocześnie łatwą w porcjowaniu. Kremy smarowne Bella­ria w praktycznych 5-kilogramowych wiaderkach dostępne są w pięciu smakach.

 

Najbardziej pożądane na rynku smaki, czyli czekoladowy, orzech laskowy 13% i toffi, oraz kremy migdałowo-kokosowy i mleczny to idealna baza do tworzenia własnych wersji za pomocą dodatków w postaci past czy przecierów (owo­cowe, kawowe wg uznania). Wszystkie nadają się również do łączenia z bitą śmie­taną czy mascarpo­ne w celu uzyskania mas o lżejszej kon­systencji do przygo­towywania lekkich ciast czy deserów.
www.terravitapro.pl


Colour Mill – jadalny barwnik olejowy do mas tłustych

Nazywany barwnikiem nowej generacji. Najwyższej jakości barwnik na bazie oleju, który doskonale sprawdza się do barwienia mediów zawierających oleje i tłuszcze. Wszystkie wodne składniki zostały usunięte i zastąpione olejami przyjaznymi dla pieczenia, dzięki czemu barwnik miesza się znacznie lepiej niż te na bazie wody. Nowa formuła koloryzująca sprawi, że zyskasz oszałamiająco żywe i spójne odcienie, które nie blakną. Barwnik ma bardzo wysokie stężenie, więc użyjesz go znacznie mniej niż innych.


Colour Mill świetnie sprawdzi się przede wszystkim do barwienia produktów zawierających dużą ilość tłuszczów, np.: krem maślany buttercream, masa kremowa, beza szwajcarska, czekolada, ganache, masa cukrowa, również w masach cukrowych do kwiatów, masach modelarskich, lukrze królewskim, marcepanie, mieszankach do ciast, lukrach, izomalcie, itp.
Uzyskaj żywe, piękne i odważne kolory w swoich projektach dzięki barwnikom australijskiej marki Colour Mill Oil Based Colouring. Dostępne w 28 kolorach.

www.torcik.net

 

Wysoki rant do pieczenia ciast

Rant do ciast i tortów to doskonała alternatywa dla tradycyjnych blach do pieczenia. Nie ma dna, więc nie ogranicza nas do jednej średnicy (można ją regulować, spinając boki specjalnymi, dołączonymi do zestawu spinkami), a ciasto wylewa się na dowolną powierzchnię wyłożoną pergaminem lub papierem do pieczenia.

 

Rant gwarantuje doskonale wypieczony okrągły biszkopt o idealnie równych bokach. Pozwala na upieczenie ciasta o maksymalnej wysokości 14 cm i średnicy od 21 do 26 cm. Wykonany jest z trwałej i odpornej na odkształcenia stali nierdzewnej. Jest łatwy do utrzymania w czystości, nie rdzewieje, można go myć w zmywarce. W przypadku mycia ręcznego należy używać miękkiej szmatki.

Materiał: stal nierdzewna. Produkt objęty 5- letnią gwarancją producenta.
Producent: Dorosiowe Ranty Marcin Doroś
Kraj pochodzenia: Polska

 www.sklep.drranty.pl

 

 

Folia rantowa do tortów, deserów i sernika na zimno

Folie rantowe do ciast, monoporcji i bankietówek są niezbędnym elementem cukiernictwa, usprawniającym przygotowywanie wielu deserów. Pełni nie tylko funkcje estetyczne, wizualne, ale przede wszystkim pozwala zachować kształt i doskonały wygląd gotowego wyrobu cukierniczego podczas transportu. Nie przepuszcza tłuszczu i nie nasiąka wilgocią. Uwaga – nie używać w piekarniku.

 

Na wyciętym kawałku folii możemy wyrysować dowolne kształty lub napisy, a następnie odcisnąć obrazek na powierzchni tortu lub ciasta. Ma formę taśmy w rolce o wymiarach:

– długość: 100 m
– szerokość: 6 cm
– grubość: 150 µ.

 www.sklep.drranty.pl

 

Tylki Decora

Tylki włoskiej firmy Decora są idealne do dekoracji kremem maślanym, śmietanowym i ganache’em tortów, babeczek i innych wypieków. Za pomocą tych tylek zrobisz gwiazdki, wężyki, linie i makaroniki, a nawet futra zwierząt w zależności od techniki nakładania.

 

Możesz za ich pomocą wycisnąć beziki w kształcie gwiazdek i muszelek lub małe rozetki bezowe czy lizaki bezowe do dekoracji tortu. Świetnie sprawdzi się też do robienia małych gwiazdek, muszelek kremem maślanym na torcie i babeczkach w stylu jednorożca. Możesz też nimi udekorować całe boki tortów w gwiazdki lub tylko szlaczek muszelkowy wokół albo wykonać kaktusy na tropikalne przyjęcie. Z pewnością tylki te ułatwią dekorowanie słodkich wypieków.

www.torcik.net



Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji