...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Przegląd firm szkolących

Gdzie się szkolić w Polsce? Edycja 2020 Przegląd firm szkolących dla cukierników, piekarzy, lodziarzy i dekoratorów

Pierwszy taki przegląd przygotowaliśmy w 2015 r. Przez 5 lat na szkoleniowej mapie Polski sporo się działo – ośrodki unowocześniały się, aktualizowały czy uzupełniły tematy szkoleń w zależności od potrzeb rynku, stając się najlepszym barometrem trendów. Wśród firm szkolących są prawdziwi weterani, są też nowalijki, które wystartowały z wysokiego C, oferując nową jakość i proponując inną formułę szkoleń.

Podobnie jak 5 lat temu, nasz przegląd nie jest rankingiem, a został przygotowany na podstawie informacji przesłanych przez firmy. Mamy nadzieję, że przewodnik po firmach szkolących w Polsce będzie praktycznym źródłem informacji dla tych, którzy lubią się uczyć.


Przegląd firm prowadzących szkolenia



Akademia Czekolady

  • Kontakt: akademia_czekolady@barry-calle­baut.com, www.callebaut.com/pl-PL/akade­mia-czekolady, T: 882 165 246
  • Miejsce szkoleń: ul. Nowy Józefów 36, Łódź
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 1998
  • Zakres szkoleń: cukiernicze, piekarnicze, lodziarskie, gastrono­miczne Rodzaj szkoleń: cykliczne, indywidualne, grupowe, na zamówie­nie
  • Tematyka: szkolenia na poziomie podstawowym i zaawanso­wanym - podstawy cukiernicze, konfekcja czekoladowa, wypieki, torty, tarty, monoporcje, podstawy pracy z czekoladą, desery na talerzu; lody, cukiernictwo specjalistyczne np. wegańskie, rzeźby oraz szkolenia dopasowywane do indywidualnych potrzeb klienta
  • Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci, uczniowie kształcą­cy się w zawodzie
  • Wielkość grup szkoleniowych: 5-14 osób
  • Kadra szkoleniowców: Maciej Majzon-Wójtowicz, Arkadiusz Natorski, Michał Kleiber Cena szkolenia: bd.
  • Informacje dodatkowe: każdy uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia szkolenia z danej tematyki i stosowane receptury. 



Akademia Mistrza

  • Kontakt: jacek.zieba@bunge.com, www.akademiamistrza.pl, T: 606 802 949
  • Miejsce szkoleń: ul. Wodna 1, Wolsztyn
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2008
  • Zakres szkoleń: cukierniczo-piekarskie
  • Rodzaj szkoleń: cykliczne
  • Tematyka: ciasta i torty deserowe – najnowsze trendy cukierni­cze; torty deserowe – na bazie czekolady, śmietany, kremów tłu­stych, musów, pulp owocowych, składanie, dekoracje, ciekawe propozycje kształtów; urok czekolady – temperowanie, ganasze, praliny, figurki, malowanie barwnikami; monoporcje – ciasta bankietowe – techniki przygotowywania wykwintnych minide­serów; ciasta bankietowe na bazie śmietany – bankietówki, peti­fiurki, dekoracje; florystyka kwiatowa – masa cukrowa, barwniki i techniki barwienia, tworzenie kwiatów oraz bukietów; bajkowy świat piernika – przygotowanie idealnego ciasta na pierniczki  i piernik twardy, lukier królewski, techniki dekorowania
  • Grupa docelowa: ogólnodostępne
  • Wielkość grup szkoleniowych: 4-10 osób
  • Kadra szkoleniowców: Mieczysław Chojnowski, Iga Sarzyńska, Marta Truskolawska – Plichcińska, Ewa Drzewicka
  • Cena szkolenia: w ramach mistrzowskich nagród za punkty; cena – w zależności od projektu
  • Informacje dodatkowe: W cenie szkolenia ujęte są: szkolenie, wyposażenie, surowce, nocleg oraz pełne wyżywienie. Uczestnik szkolenia otrzymuje certyfikat Akademii Mistrza.




Akademia Słodka Pasja

  • Kontakt: akademiaslodkapasja@wp.pl, www.sklepslodkapasja.pl , T: 602 733 046
  • Miejsce szkoleń: Wrocław, Kraków, War­szawa, Gdańsk
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2014
  • Zakres szkoleń: cukiernicze, dekoratorstwo cukiernicze Rodzaj szkoleń: cykliczne Tematyka: zdobienie za pomocą lukru królewskiego (royal icing), modelowanie figurek z masy cukrowej, praca z izomaltem, słod­kie kwiaty, kursy dekorowania tortów dla początkujących Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci
  • Wielkość grup szkoleniowych: 12-14 osób
  • Kadra szkoleniowców: Carlos Lischetti, Marta Hidalgo, Teresa Łabza, Seon Mee Kim i inni uznani dekoratorzy z Polski i zagranicy
  • Cena szkolenia: 650-1200 zł 
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy wyposażone stanowisko pracy oraz potrzebne surowce. W cenę kursu wliczone są prze­rwy na kawę i obiad. Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat ukoń­czenia kursu.



Akademia Sweet Decor

  • Kontakt: anna@sweetdecor.pl, www.sweetdecor.pl, T: 507 845 601
  • Miejsce szkoleń: ul. Knosały 227, Radzionków
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2010
  • Zakres szkoleń: cukiernicze, dekoratorskie, piekarnicze Rodzaj szkoleń: cykliczne lub na indywidualne zamówienie Tematyka: uzależniona od sezonu i potrzeb klienta. Szkolenia de­koratorskie: styl angielski, royal icing, torty 3D, czekolada Grupa docelowa: dla osób indywidualnych: uczniowie, pasjo­naci; dla zorganizowanych grup: rzemieślnicy, pracownicy firm klientów
  • Wielkość grup szkoleniowych: 6-15 osób
  • Kadra szkoleniowców: czołowi polscy i zagraniczni mistrzowie cukiernictwa i piekarnictwa, m.in. Anna Daraż, Iga Sarzyńska 
  • Cena szkolenia: 300-1000 zł 
  • Informacje dodatkowe: profesjonalna i nowoczesna sala szko­leniowa wyposażona w kilkanaście stanowisk do samodzielnej pracy. Każde stanowisko wyposażone we wszystkie niezbędne akcesoria. Szkolenia prowadzone są na różnych poziomach za­awansowania.


Ambasador 92 Akademia Pomysłów

  • Kontakt: biuro@ambasador92.pl, T: 22 711 33 33
  • Miejsce szkoleń: ul. Raszyńska 13, Piaseczno
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2011 Zakres szkoleń: cukiernicze, dekorator­stwo cukiernicze, piekarnicze, lodziarskie i gastronomiczne Rodzaj szkoleń: indywidualne, grupowe, cykliczne, na zamówienie Tematyka: podstawy, nowości produktowe, nowatorskie rozwią­zania w zakresie cukiernictwa, piekarnictwa oraz nowoczesna gastronomia
  • Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci, uczniowie
  • Wielkość grup szkoleniowych: 15 osób
  • Kadra szkoleniowców: Anna Wiesiołek, Monika Ignaciuk, pro­wadzącymi są również inni technolodzy, mistrzowie w zawodzie
  • Cena szkolenia: płatne, wyceniane wg indywidualnych projektów 
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy surowce, wyposażenie, ca­tering. Po szkoleniu uczestnik otrzymuje dyplom.



Akademia Polmarkus

  • Kontakt: marketing@polmarkus.com.pl
  • Miejsce szkoleń: ul. Wyszyńskiego 62, Pyskowice
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2007 Zakres szkoleń: cukiernicze, lodziarskie, de­koratorskie, piekarnicze
  • Rodzaj szkoleń: cykliczne, indywidualne
  • Tematyka: cukiernictwo, czekolada, marcepan, kawa, produkcja lodów, produkcja pieczywa, styl angielski, szkolenia dla ekspe­
  • dientek, szkolenia biznesowe dla osób zarządzających Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci, uczniowie kształcą­cy się w zawodzie
  • Wielkość grup szkoleniowych: 10 osób
  • Kadra szkoleniowców: Mariusz Bazaliński, Konrad Górka Cena szkolenia: w zależności od rodzaju szkolenia
  • Informacje dodatkowe: kompleksowo wyposażona sala szko­leniowa, dedykowana szkoleniom lodowym, cukierniczym, pier­karniczym, baristycznym i gastronomicznym.

 


Akademia Sztuki Cukierniczej

  • Kontakt: biuro@akademiasztukicukierni­czej.pl, www.akademiasztukicukierniczej.pl, T: 696 221 581
  • Miejsce szkoleń: ul. Hieronima Derdow­skiego 7, Gdynia
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2016
  • Zakres szkoleń: cukiernicze, dekoratorskie Rodzaj szkoleń: cykliczne, na indywidualne zamówienie Tematyka: monoporcje i czekolada; słodki stół – aranżacja, przy­gotowanie słodkości, know-how; bezy, eklery i makaroniki; tarty i serniki; fit ciasta; drip cake love; tort w stylu angielskim; figurki z masy cukrowej dla początkujących; malowanie na torcie wraz z elementami dekoracyjnymi z izomaltu; torty nowoczesne; de­korowanie ciasteczek lukrem królewskim od A do Z; domowe i tradycyjne wypieki. W 2020 r. pojawią się nowe tematy
  • Grupa docelowa: pasjonaci, cukiernicy, uczniowie od 16. roku życia
  • Wielkość grup szkoleniowych: 8-10 osób
  • Kadra szkoleniowców: mistrzowie i pasjonaci cukiernictwa: Marta Rietz, Katarzyna Chudy, Izabela Komor
  • Cena szkolenia: 400-1000 zł 
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy przyjacielską atmosfe­rę, produkty surowce, kawę, wodę i herbatę. Po zakończonych warsztatach każdy Uczestnik otrzymuje certyfikat. Wszystkie słodkości Uczestnicy zabierają ze sobą.

 


Barbara Luijckx – Akademia Umiejętności Inspiracja

  • Kontakt: akademia@barbara-luijckx.pl, www.barbara-luijckx.pl/oferta/inspiracja.html, T: 52 358 07 00
  • Miejsce szkoleń: ul. Latkowo 40, Inowrocław
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2008
  • Zakres szkoleń: cukiernicze, czekoladziarskie, gastronomiczne, rzemieślnicze, dekoratorstwo cukiernicze, okolicznościowe
  • Rodzaj szkoleń: cykliczne, grupowe, indywidualne Tematyka: szkolenia podzielone są na 5 kategorii: torty i ciasta, tarty i monodesery, praliny i trufle, desery w gastronomii, szkole­nia dedykowane – szyte na miarę potrzeb klientów
  • Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci cukiernictwa, uczniowie kształcący się w zawodzie
  • Wielkość grup szkoleniowych: 6-12 osób Kadra szkoleniowców: Michał Turzyński, Michał Świerad 
  • Cena szkolenia: Ustalana indywidualnie w zależności od zakre­su i długości trwania szkolenia 
  • Informacje dodatkowe: Akademia Umiejętności Inspiracja łączy design z profesjonalizmem. Ergonomiczna aranżacja przestrzeni ma zapewnić wysoki komfort pracy. Współpraca z technologami firmy Barbara Luijckx dostarczy wielu inspiracji oraz gwaran­tuje satysfakcję z rozwijania cukierniczego kunsztu. Akademia zapewnia surowce, dekoracje, catering oraz inne wyposażenie potrzebne podczas szkoleń. Wszyscy uczestnicy otrzymują dy­plomy ukończenia szkolenia.

 


Centrum Szkoleniowe Savpol

  • Kontakt: szkolenia@savpol.pl, http://savpol.pl/centrum-szkoleniowe-savpol
  • Miejsce szkoleń: ul. Sowińskiego 7, Gliwi­ce; ul. Magazynowa 3, Grudziądz
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2013 Zakres szkoleń: piekarnicze, cukiernicze, lodziarskie, dekoratorskie, gastronomiczne
  • Rodzaj szkoleń: cykliczne i na indywidualne zamówienie
  • Tematyka: prowadzimy wysokiej jakości szkolenia i warsztaty: cukiernicze, dekoratorskie, piekarnicze, lodziarskie, gastrono­miczne. W naszych centrach szkoleniowych wiedzę i umiejęt­ności przekazują krajowi i międzynarodowi mistrzowie swoich dziedzin. Szkolenia dotyczą nowości produktowych, nowych trendów i technologii, nowatorskich rozwiązań w zakresie cu­kiernictwa, piekarnictwa, lodziarstwa, gastronomii oraz produk­cji: lodziarskiej, cukierniczej, piekarniczej, gastronomicznej
  • Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci, uczniowie kształcą­cy się w zawodzie
  • Wielkość grup szkoleniowych: 1-24 osoby Kadra szkoleniowców: Raffaele Derosa, Domenico Costanza, Freddy Denis, Roberto Zanca
  • Cena szkolenia: bezpłatne 
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy: surowce, catering, pro­fesjonalnie wyposażoną salę. Każdy uczestnik otrzymuje cer­tyfikat Centrum Szkoleniowego Savpol. Centrum Szkoleniowe Savpol posiada znak jakości TGLS QUALITY ALLIANCE. Firma posiada status Instytucji Szkoleniowej (nr 2.24/00157/2015).

 


Fabryka Cukiernika/Global

  • Kontakt: biuro@fabrykacukiernika.pl, www.fabrykacukiernika.pl, T: 606 569 029
  • Miejsce szkoleń: ul. Długosza 55, Łódź
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2010
  • Zakres szkoleń: piekarnicze, cukiernicze, lodziarskie, dekoratorskie Rodzaj szkoleń: cykliczne, na indywidualne zamówienie Tematyka: techniki piekarnicze, cukiernicze, dekoratorskie, lo­dziarskie, rzemieślnicze, czekoladziarskie oraz gastronomiczne
  • Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci Wielkość grup szkoleniowych: 4-15 osób
  • Kadra szkoleniowców: Beata Tomasiewicz, Joanna Bielińska,
  • Katarzyna Osiecka, Anna Daraż, Iga Sarzyńska, Maciej Wiśniew­ski, Justyna Majewska
  • Cena szkolenia: 300-1000 zł
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy surowce, wyposażenie, materiały szkoleniowe, catering i przemiłą atmosferę. Po zakoń­czeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikaty.

 


Comprital Polska/Athenaeum

  • Kontakt: biuro@comprital.pl, www.comprital.pl, T: 22 7854046
  • Miejsce szkoleń: Ośrodek Szkoleniowy ATHENAEUM, Stanisławowo 52C, 05-180 Pomiechówek
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2015
  • Zakres szkoleń: lodziarskie, cukiernicze Rodzaj szkoleń: cykliczne i na inwidualne zamówienie Tematyka: produkcja lodów rzemieślniczych, lodów z automatu (świdry, włoskie), bilansowanie mieszanki, rodzaje komponen­tów do lodów (dobór i zastosowanie), kompozycje smakowe, produkcja tortów i ciast a także kompleksowe szkolenie „Otwórz z nami lodziarnię”, na którym przedstawiane są wszystkie aspek­ty technologiczne, handlowe i marketingowe związane z uru­chomieniem nowego biznesu
  • Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci Wielkość grup szkoleniowych: min. 1-5 osób, maks. 25 osób
  • Kadra szkoleniowców: Jarosław Zbaliszyn, Łukasz Bielec­ki, Michał Oracz oraz technolodzy i mistrzowie cukiernictwa z Włoch
  • Cena szkolenia: szkolenia bezpłatne 
  • Informacje dodatkowe: w ramach szkolenia zapewniamy salę wyposażoną w materiały, narzędzia, maszyny oraz surowce po­trzrebne do produkcji lodów lub wyrobów cukierniczych, zapew­niamy również catering a po skńczonym szkoleniu każdy jego uczestnik otrzymuje certyfikat. Szkolenia prowadzone są na róż­nych pozimach zaawansowania.

 


Instytut Sadkiewicza Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego przy ZBPP sp. z o.o.

  • Kontakt: jozef@sadkiewicz.pl, www.sadkiewicz.pl, T: 52 365 05 10
  • Miejsce szkoleń: ul. Startowa 2, Bydgoszcz
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: od 1969 r. – szko­lenia, od 2012 – szkoła niepubliczna, pla­cówka kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działająca w for­mach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty Zakres szkoleń: piekarskie, laboratoryjne, kucharskie, barmań­skie, kelnerskie, dietetyczne
  • Rodzaj szkoleń: cyklicznie i na indywidualne zamówienia
  • Tematyka: szkolenia podnoszące kwalifikacje piekarzy, młyna­rzy, nauczycieli zawodów, pracowników laboratoriów; szkolenie dla laborantów to trening praktyczny skierowany do początkują­cych laborantów w laboratorium zbożowym, mącznym, piekar­skim, szkolenie dla branży piekarskiej – najnowsze technologie i metody badawcze stosowane w przemyśle piekarskim
  • Grupa docelowa: nauczyciele, studenci, profesjonaliści, ucznio­wie, pasjonaci, dzieci – zajęcia interaktywne
  • Wielkość grup szkoleniowych: 5-10 osób – grupa ćwiczeniowa laboratoryjna, wykładowa – maks. 35 osób
  • Kadra szkoleniowców: prof. dr hab. Kazimierz Sadkiewicz, dr Jó­zef Sadkiewicz, mgr Adam Melkowski, mgr Jean Bos, mistrz bar­mański Jerzy Czapla
  • Cena szkolenia: 250-9700 zł 
  • Informacje dodatkowe: zaświadczenie o wpisie do ewidencji szkół nr 5/12 wydane przez prezydenta Bydgoszczy. Wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych (Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu, numer ewidencyjny 2.04/00103/2009). Po zdaniu egzaminu praktycznego i teoretycznego absolwenci otrzymu­ją świadectwo podniesienia kwalifikacji wydane przez Instytut Sadkiewicza Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego.

 


Master Martini Polska

  • Kontakt: office.pl@mastermartini.com, T: 12 630 92 80
  • Miejsce szkoleń: ul. Kasztanowa 15, Modl­niczka k. Krakowa
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2004
  • Zakres szkoleń: cukiernicze, lodziarskie, piekarnicze, gastrono­miczne
  • Rodzaj szkoleń: cykliczne, grupowe Tematyka: czekolada, lody, pieczywo i kanapki, desery, ciasta, kuchnia włoska i polska, przekąski
  • Grupa docelowa: gastronomowie i restauratorzy, piekarze, cu­kiernicy, lodziarze
  • Wielkość grup szkoleniowych: 6-20 osób Kadra szkoleniowców: Cesare Candido, Felice Siccardi, Karol Łazarewicz-Pudłowski, Łukasz Parzymski, Sebastian Szmyd
  • Cena szkolenia: bd. 
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy profesjonalnie wyposażo­ne sale szkoleniowe z niezbędnym sprzętem, materiałami po­mocniczymi i surowcami. Szkolenia o różnym stopniu trudności i poziomie zaawansowania. Zapewniamy catering. Każdy uczest­nik otrzymuje certyfikat.

 


Międzynarodowa Szkoła Sztuki Kulinarnej ASHANTI

  • Kontakt: biuro@ashanti.pl, www.ashanti.pl, T: 42 942 09 88
  • Miejsce szkoleń: ul. H. Sienkiewicza 82/84, Łódź
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2017
  • Zakres szkoleń: piekarnicze, cukiernicze, lodziarskie, dekoratorskie Rodzaj szkoleń: cykliczne i indywidualne na zamówienie Tematyka: kompleksowe szkolenia dla branży gastronomicznej: szefów kuchni, cukierników, piekarzy, baristów, barmanów, som­melierów, kadry managerskiej i personelu Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci
  • Wielkość grup szkoleniowych: 5-12 osób
  • Kadra szkoleniowców: Maciej Rosiński, Alon Than, Krystyna Jarosz, Józef Sadkiewicz, Michał Doroszkiewicz
  • Cena szkolenia: bd. 
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy wyposażenie, surowce, materiały dydaktyczne, fartuch ochronny. Po szkoleniu uczest­nik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu. Szkoła Ashanti zo­stała wpisana do Krajowego Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem 2.10/00184/2017. Posiada również akredytację Ku­ratorium Oświaty – Ministerstwa Edukacji Narodowej.

 

 


PAN Centrum Słodkiej Dekoracji

  • Kontakt: biuro@pan-centrum.pl, www.pan-centrum.pl, T: 513 050 189
  • Miejsce szkoleń: ul. Kolejowa 57, Poznań
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 1998 Zakres szkoleń: cukiernicze i dekoratorskie
  • Rodzaj szkoleń: indywidualne
  • Tematyka: nowoczesne techniki zdobnicze i dekoratorskie z mas cukrowych – sugarcrafting; „styl angielski” na wszystkich poziomach zaawansowania; kompozycje i dekoracje karme­lowe na wszystkich poziomach zaawansowania; figurki z mas cukrowych i marcepanu; nowoczesny catering – shoty, desery, popsy, cupcake'i, aranżacje słodkich stołów; dekoracje czeko­ladowe Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci 
  • Wielkość grup szkoleniowych: 1-10 osób 
  • Kadra szkoleniowców: mistrzyni cukiernictwa Małgorzata We­ber – specjalistka stylu angielskiego, mistrzyni karmelarstwa artystycznego, przewodnicząca jury Europejskich Mistrzostw Dekoracji Tortów ExpoSweet, autorka wielu książek i publikacji, prowadzi szkolenia w Polsce i za granicą już od ponad 20 lat
  • Cena szkolenia: ustalana w zależności od zakresu i czasu trwa­nia szkolenia Informacje dodatkowe: uczestnicy szkoleń mają zapewnione surowce i oprzyrządowanie na każdym stanowisku. Dekoracje wykonane w trakcie szkolenia mogą zabrać ze sobą bezpłatnie. Uczestnicy otrzymują bezpłatny lunch oraz rabat w wysokości 10% na wszystkie dokonywane w tym dniu zakupy w sklepie fir­mowym PAN Centrum. Na zakończenie każdy uczestnik otrzy­muje specjalny certyfikat. Szkolenia mogą być dofinansowane zewnętrznie.

Primulator sp. z o.o. / Carpigiani Gelato University w Polsce

  • Kontakt: gelato@primulator.pl, www.primulator.pl/carpigiani-gelato-university,
    T: 502 197 689
  • Miejsce szkoleń: biura Primulator w Polsce (Łomianki k. Warszawy, Poznań, Łódź, Zabrze, Wrocław, Kraków, Gdynia)
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2004
  • Zakres szkoleń: lodziarskie, cukiernicze
  • Rodzaj szkoleń: cykliczne
  • Tematyka: Carpigiani Gelato University – szkolenia lodziarskie, Trzy poziomy: Program podstawowy: m.in. cykl produkcyjny (gelato), zarządzanie ekspozycją lodów, sorbety owocowe, zastosowanie cukrów w produkcji lodów, lody owocowe na bazie mlecznej, wzbogacanie smaków: variegatury, czyli przekładanie lodów, inkluzje (dodatki w lodach), komponowanie nowych smaków. Program średnio zaawansowany: gelato – tworzenie receptur od zera z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników, najwyższej jakości sorbety bez udziału wody, lody bez laktozy, lody wegańskie, obliczanie receptur – bilansowanie procentowe składników, trzy bazy w jednej: jak przygotować bazę śmietankową, żółtą i czekoladową, używając tylko bazy białej? Program zaawansowany: lody mleczne i sorbety na bazie alkoholi (m.in. guinness, prosecco, port wine – wzmacniane wino portugalskie), lody gastronomiczne (z wykorzystaniem warzyw, ryb, ziół, przypraw), bilansowanie mieszanek lodowych.
  • Grupa docelowa: profesjonaliści; osoby otwierające kawiarnie, lodziarnie, cukiernie
  • Wielkość grup szkoleniowych: 16 osób (szkolenia lodowe i cukiernicze w ramach Carpigiani Gelato University)
  • Kadra: Luciano Ferrari (Carpigiani Gelato University), Marcin Zych (technolog cukierniczy Primulator)
  • Cena: 2300-3200 zł
  • Informacje dodatkowe: uczestnicy pracują na profesjonalnym sprzęcie, mają dostęp do laboratorium lodowego Carpigiani; zapewniamy produkty i dodatki do produkcji lodów (mleko, śmietana, owoce itd.), strój do pracy, lunch i napoje (kawa, herbata, woda), materiały piśmiennicze oraz dydaktyczne niezbędne do tworzenia baz i receptur lodowych. Szkolenie kończy się uzyskaniem certyfikatu i otrzymaniem upominku.

 



Słodkie Królestwo Anna Jędrzejewska

  • Kontakt: kontakt@tortyslask.pl, www.tortyslask.pl, T: 888 113 634
  • Miejsce szkoleń: Dąbrowa Górnicza, Ka­towice, Wrocław, Zielona Góra, Poznań, Szczecin, Gdańsk, Elbląg, Białystok, Janów
  • Podlaski, Lublin, Kraków, Warszawa, Łódź
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2017
  • Zakres szkoleń: cukiernicze, dekoratorskie Rodzaj szkoleń: cykliczne grupowe, indywidualne na zamówienie
  • Tematyka: kwiaty maślane, torty malowane kremem, malowanie w masie cukrowej barwnikami jadalnymi, zdobienie pierników,
  • torty A-Z Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci i uczniowie kształ­cący się w zawodzie
  • Wielkość grup szkoleniowych: 4-12 osób Kadra szkoleniowców: Anna Jędrzejewska
  • Cena szkolenia: 550-1200 zł 
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy wszystkie narzędzia, su­rowce i materiały szkoleniowe. W cenę wliczone są kawa, herba­ta i obiad. Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat poświadczający ukończenie szkolenia oraz zabiera pracę końcową.


Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia

  • Kontakt: studio@kucia.com.pl, www.kucia.com.pl, T: 508 274 963
  • Miejsce szkoleń: ul. Zemborzycka 59F, Lublin
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2008
  • Zakres szkoleń: piekarnicze, cukiernicze, dekoratorskie Rodzaj szkoleń: cykliczne i indywidualne Tematyka: piekarnicze: pieczywo wiedeńskie, pieczywo francu­skie, chleby okolicznościowe, piekarnictwo artystyczne, pieczy­wo dla bistro; cukiernicze: monoporcje, nowoczesne torty, dese­ry bezowe, makaroniki, tort od podstaw – drip cake, styl angielski
  • Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci, uczniowie Wielkość grup szkoleniowych: 3-15 osób
  • Kadra szkoleniowców: Wiesław Kucia, Anna Kucia, Sławomir Korczak, Michał Wiśniewski, Patryk Szczepański
  • Cena szkolenia: 300-1600 zł 
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy surowce, sprzęt, obiad, kawę, napoje. Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia szkole­nia. Firma jest wpisana do Rejestru Instytucji Szkoleniowych oraz Bazy Usług Rozwojowych z możliwością dofinansowania.


Vegagastro

  • Kontakt: iwona@vegagastro.pl, www.vegagastro.pl, T: 508 150 883
  • Miejsce szkoleń: Polska: Słupsk, Sosnowiec; Włochy: Bolonia
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: bd.
  • Zakres szkoleń: lodziarskie, cukiernicze Rodzaj szkoleń: cykliczne, na indywidualne zamówienie Tematyka: organizacja biznesu lodowego: jak otworzyć lodziarnię?
  • Produkcja lodów: rzemieślniczych (gałkowych), lodów z automa­tu, produkcja mrożonego jogurtu, granity. Technologia produkcji lodów, dobór składników i ich charakterystyka, zasady tworzenia receptur, bilansowanie, proces produkcji. Dobór urządzeń do pro­dukcji, konserwacji i eksponowania lodów. Dekoracja i serwowa­nie. Działania marketingowe wspierające sprzedaż Grupa docelowa: osoby chcące otworzyć lodziarnię – początku­jący, profesjonaliści, pasjonaci
  • Wielkość grup szkoleniowych: 2-45 osób
  • Kadra szkoleniowców: Giacomo Schiavon, Matteo Casone, Jacopo Chelli, Dariusz Krupa, Bogumiła Żalikowska
  • Cena szkolenia: bd.
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy surowce, sprzęt produk­cyjny i pomocniczy, catering, napoje bez ograniczeń. Uczestnik  otrzymuje certyfikat, materiały szkoleniowe i receptury w zależ­ności od rodzaju szkolenia.



Warsaw Academy of Pastry Arts/Sempre

  • Kontakt: akademia@sempreinfo.pl, www.wapas.pl, T: 881 053 043 lub 532 403 425
  • Miejsce szkoleń: ul. Wiejska 13a, Pruszków
  • Rok rozpoczęcia szkoleń: 2011
  • Zakres szkoleń: lodziarskie, cukiernicze, piekarnicze, dekorator­stwo cukiernicze, baristyczne, warsztaty dla dzieci
  • Rodzaj szkoleń: cykliczne, indywidualne Tematyka: produkcja lodów rzemieślniczych i z automatu, cukier­nictwo i czekoladziarstwo: produkcja ciast, deserów, pralin formo­wanych, ciętych, trufli, aranżacja deserów, techniki pracy z czeko­ladą, makaroniki, bezy, deser na talerzu, monoporcje, torty, draże, tarty, słodki stół, ciasto parzone, kruche, warsztaty dla dzieci
  • Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci, uczniowie kształ­cący się w zawodzie, osoby indywidualne, zorganizowane grupy Wielkość grup szkoleniowych: szkolenia: 1-12 osób, warsztaty: do 50 osób
  • Kadra szkoleniowców: Michał Iwaniuk, Maciej Rosiński, Maciej Wiśniewski, Igor Zaritskyi, Vincent Vallee, Sławomir Szewczyk, Krzysztof Smoleń, Aleksander Zwieryńczyk
  • Cena szkolenia: warsztaty: bezpłatnie; szkolenia: 650-6000 zł
  • Informacje dodatkowe: zapewniamy wyposażone stanowisko pracy wraz z surowcami i recepturami, a także catering, kawę, herbatę, napoje. Uczestnicy otrzymują dyplom ukończenia. Ra­baty na cały asortyment w naszym sklepie Sempre. Szkolenia są dofinansowywane. Akademia jest wpisana do Rejestru Instytu­cji Szkoleniowych.

 


 


Bieżące wydanie czasopisma

W nowy rok wchodzimy w znakomitym towarzystwie – Maciej Rosiński, Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski podkręcą Wasze ambicje na rozwój i kreacje. My zaostrzymy apetyt na branżowe szkolenia, a także na rzemieślnicze pączki i donuty.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji