W marcu firma Savpol, już po raz kolejny, zaprosiła na seminaria lodziarskie. Podczas świetnie przygotowanych spotkań, które odbyły się w aż 7 miastach (w Gdańsku, Grudziądzu, Poznaniu, we Wrocławiu, w Czeladzi, Krakowie oraz w Rzeszowie), przedstawiono szeroką ofertę na nadchodzący sezon lodziarski.
Podobne artykuły
Innowacyjność w świecie lodów. Marka "u Lodziarzy" prezentuje Łapsiaki – lody dla psówJedyne w swoim rodzaju świderkiFlora Professional Plant – 100% roślinna baza do lodówSavpol wraz ze swoimi partnerami (firmami: Fabbri 1905, Valmar Gobal, Miran Ice Cones, Coldelite, ICB Tecnologie, Comprital oraz Malongo) zaprezentowały nowości 2018 – smaki lodów, które swoją premierę miały na włoskich targach SIGEP, maszyny uznanych producentów oraz komponenty lodziarskie, dodatki (wafle i posypki) i opakowania. W trakcie spotkań można było zobaczyć pracę maszyn, także tych do produkcji lodów rzemieślniczych i typu soft, oraz spróbować przygotowanych na miejscu wyrobów. Spotkania były świetną okazją, aby poznać nowe trendy i rozwiązania dla branży.
Z dużym zainteresowaniem spotkały się przedstawione rozwiązania kawowe oraz koncept czekoladziarni – pomysł na lodziarnię poza sezonem. Uczestnicy spotkań mieli możliwość zobaczyć na żywo produkcję pralin, karmelizowanie orzechów i oblewanie bakalii czekoladą oraz zapoznać się ze sprzętem niezbędnym do uruchomienia czekoladziarni. Ekspresy i świeżo zaparzona kawa Malongo w wielu odsłonach (ziarnista i z intuicyjnego systemu 1, 2, 3 Spresso, który umożliwia zaparzenie kawy w łatwy sposób, w trzech prostych krokach) były świetnym uzupełnieniem oferty. Podczas przerw pomiędzy blokami tematycznymi seminariów i po zakończeniu prezentacji dla gości przewidziano czas na konsultacje z zespołem technologów i przedstawicielami działu handlowego Savpol.