...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Puratos świętuje 60 lat innowacji w udoskonalaniu pieczywa

W tym roku mija 60 lat od momentu, w którym firma Puratos została pionierem w przemyśle piekarniczym, wprowadzając T500 – pierwszy polepszacz do pieczywa. Wydarzenie to rozpoczęło erę wdrażania innowacji w obszarze udoskonalania pieczywa, która trwa do chwili obecnej

Od ponad 4000 lat piekarnictwo podlega procesowi ewolucji i innowacji. Jest sztuką, która łączy w sobie umiejętności, pasję i jakość produktów. W 1953 r. François Van Belle oraz Pierre Demanet, pionierzy technologii piekarnictwa Puratos, ewolucję przekształcili w rewolucję w przemyśle piekarniczym, opracowując T500 – pierwszy kompletny polepszacz do pieczywa. Nagle możliwym stało się kontrolowanie oraz poprawianie całego procesu piekarniczego oraz oferowanie konsumentom niezmiennie wysokiej jakości.

Po upływie około 20 lat od wprowadzenia T500 dokonano rewolucji – opracowany został S500 – kompletny polepszacz do pieczywa w proszku. Był to istotny krok naprzód ku poprawieniu wydajności i wygody pracy piekarzy na całym świecie. Pod koniec ubiegłego tysiąclecia konsumenci oczekują jeszcze większej wygody, co skutkuje pojawieniem się sklepów z punktami do odpieku pieczywa, a także supermarketów, które stymulują producentów do opracowywania nowych metod i technologii produkcji pieczywa. W związku z tym, w 1982 roku Puratos wprowadza na rynek Kimo – rozwiązanie do produkcji pieczywa mrożonego, a w 1994 r. Soft’r, które odpowiada zarówno producentom pieczywa, jak i konsumentom ze względu na długo utrzymującą się świeżość finalnych wyrobów piekarniczych.

Na przestrzeni ostatnich lat, kiedy rynek rozprzestrzenia się w wielu kierunkach, piekarnie przemysłowe poszukują specjalistycznych rozwiązań pozwalających przezwyciężyć stojące przed nimi wyzwania. Odpowiedzią Puratos jest Intens – rozwiązanie służące do udoskonalania poszczególnych parametrów pieczywa, które pozwala piekarzom przezwyciężyć konkretne wyzwania związane z procesem wypieku. W odpowiedzi na trend konsumpcji snacków – drobnych przekąsek – w 2007 Puratos wprowadza na rynek Soft’f Melting przeznaczony do produkcji tzw. miękkiego pieczywa, poprawiający świeżość oraz wydłużający czas do spożycia słodkich wyrobów piekarniczych typu soft.

Od chwili wprowadzenia pierwszego kompletnego polepszacza, firma Puratos nadal rewolucjonizuje przemysł piekarniczy i pomaga nadawać firmom swoich klientów prędkości oraz zyskiwać elastyczność rynkową. Klienci są w stanie odpowiadać codziennym wyzwaniom, oferując wysokiej jakości produkty na każdą porę dnia.

– Nieustanny rozwój firmy Puratos przejawia się w opracowaniu szeregu rozwiązań, z których polepszacz do pieczywa T500 z pewnością jest jednym z najbardziej znaczących. T500, będący wynikiem wytężonej pracy, nadal jest postrzegany jako rewolucja w piekarnictwie. Jest przez piekarzy doceniany, ponieważ nieustannie spełnia ich oczekiwania. W końcu to sukces T500 pozwolił firmie Puratos stać się z małej lokalnej firmy w Belgii międzynarodową Grupą Eddy – komentuje Van Belle, prezes Zarządu Puratos.

Więcej informacji TUTAJ.


***

Puratos jest międzynarodową Grupą oferującą pełen asortyment innowacyjnych produktów i wiedzę z zakresu ich stosowania w sektorze piekarniczym, cukierniczym i produkującym czekoladę. Produkty i usługi są dostępne w ponad 100 krajach na całym świecie, a w wielu przypadkach są lokalnie produkowane w filiach firmy. Główna siedziba mieści się w Groot-Bijgaarden niedaleko Brukseli.

Klientami firmy Puratos są rzemieślnicy, detaliści, sektor gastronomiczny i przemysł.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji