dodano , Redakcja AK

RODO w piekarni i cukierni – szkolenie, 4 czerwca 2018 r.

Jak przetwarzać dane osobowe w małych i średnich piekarniach, cukierniach, lodziarniach? Jak pozyskiwać dane i bezpiecznie je przechowywać w firmie? Jakie narzędzia pozwolą skutecznie wdrożyć nowe przepisy RODO? Redakcja Mistrza Branży zaprasza na szkolenie "RODO w piekarni i cukierni".

Szkolenie organizowane przez Mistrza Branży poprowadzi adwokat Karolina Szmit – partner w Kancelarii Adwokackiej Knapek Rybczyński Szmit i Partnerzy. Karolina Szmit ma bogate doświadczenie w zakresie indywidualnej obsługi przedsiębiorców, w tym: wdrożenia procedur RODO w przedsiębiorstwie. Jako ceniony wykładowca prowadzi panele szkoleniowe dotyczące wdrożenia Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE finansowane ze środków Unii Europejskiej.

SZKOLENIE RODO W PIEKARNI I CUKIERNI

Szkolenie składa się z dwóch paneli trwających po 3 godziny.
W pierwszej części uzyskają Państwo szczegółowe informacje dotyczące następujących kwestii:

– czym jest RODO?             
– nowe obowiązki przedsiębiorcy w zakresie ochrony danych osobowych wynikające z przepisów RODO,
– jak wdrożyć przepisy RODO w przedsiębiorstwie?
– jak przeprowadzić inwentaryzację posiadanych zasobów danych osobowych?
– jakie procedury bezpieczeństwa dotyczące ochrony danych osobowych zastosować w przedsiębiorstwie?
– jakie działanie prawne podjąć w związku z przekazywaniem danych osobowych podmiotom zewnętrznym?
– RODO w internecie.

W drugiej części szkolenia – warsztatowej – zapoznają się Państwo z dokumentami, jakie należy przygotować celem wdrożenia przepisów RODO, oraz nauczą, jak takie dokumenty przygotować i wypełnić.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Miejsce szkolenia: ul. Klimczoka 6, Katowice (parking od ul. Wolnego)
Termin: 4 czerwca 2018 r. (poniedziałek), w godz. 9.00-16.00 z przerwą na kawę
Liczba miejsc ograniczona: 20 osób
Cena szkolenia dla 1 osoby: 70 zł brutto (w cenie: materiały szkoleniowe, napoje)

Wpłaty prosimy kierować na konto bankowe:
86 2490 0005 0000 4600 7333 2139 (Idea Doradztwo Biznesowe Danuta Bujak)

Zgłoszenie udziału oraz potwierdzenie wpłaty na szkolenie prosimy kierować na adres: sitarz@mistrzbranzy.pl
W mailu prosimy podać:
imię i nazwisko, nazwę firmy, numer telefonu kontaktowego (w celu potwierdzenia obecności)
Na zgłoszenia czekamy do 29 maja 2018 r., do godz. 12.00

ZAPRASZAMY

 Czy należy obawiać się RODO – rzecz o ochronie danych osobowych >>

 

Bieżące wydanie czasopisma

Bardziej pastry czy tylko chef? Maciej Rosiński opowiada, dlaczego warto połączyć kuchnię i cukiernię w jeden warsztat doskonałego smaku. Ponadto - dużo o chlebie, również tym sprzedawanym online, bio i takim, który tworzy jedyny w Polsce piekarz z dyplomem Le Cordon Bleu! Zobaczcie, co czeka na Was w nowym wydaniu!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji