...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Rebread - “drugie życie” czerstwego pieczywa

Rebread uratował w miesiąc pół tony niesprzedanego chleba. Organizacja nieustannie szuka nowych pomysłów na jego wykorzystanie i preko0nuje, że jest ich ich mnóstwo. Z czerstwego chleba można produkować opakowania, kosmetyki czy alkohol!

Krakowski startup mówi stanowcze nie marnowaniu żywności, a zwłaszcza pieczywa. Rebread uratował w miesiąc pół tony niesprzedanego chleba. Organizacja nieustannie szuka nowych pomysłów na jego wykorzystanie i zamierza je rozwijać w przyszłości, a - jak twierdzi założycielka startupu - jest ich mnóstwo. Z czerstwego chleba można produkować opakowania, kosmetyki czy alkohol.

Do Rebread może zgłosić się każda piekarnia, która nie chce marnować i wyrzucać pieczywa. Organizacja chce pomagać zwłaszcza tym małym, rzemieślniczym i jest w kontakcie z 50 piekarniami; od niektórych z nich (na razie w Krakowie) już regularnie odbiera chleb. Rebread organizuje całą logistykę, wiedząc, że z tym mogą mieć problem mali producenci w odróżnieniu np. od sklepów wielkopowierzchniowych (założycielka Rebread, Katarzyna Młynarczyk, sama jest właścicielką niewielkiej rzemieślniczej piekarni i opiera pomysł również na własnych doświadczeniach).

Już teraz produkowany jest kraftowy napój spirytusowy, powstaje w Podkarpackiej Destylarni Okowity (na razie jest to faza testowa). Jest szansa, że w sierpniu wejdzie do sprzedaży, jeśli przejdzie próby pozytywnie. Są już kolejne pomysły na produkcję piwa i bezalkoholowych napojów. Rebread złożył też wniosek o dotację unijną na badania i opatentowanie nowych sposobów użycia czerstwego pieczywa.

Więcej info >>> KLIK

Źródło >>> KLIK



Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji