...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Receptura Świąteczna - Korzenny Specjał z nutką orzecha laskowego

autor: Przyjazna Słodycz

     
 

Artukuł pochodzi z grudniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

       

 

Blacha o wymiarach 40 cm × 60 cm

Masa korzenna:

850 g mleko
200 g jaja
300 g MAESTRO tłuszcz płynny do mieszanek cukierniczych
900 g mąka
180 g Koncentrat ciasta korzennego
650 g cukier

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki połączyć mieszając na średnich obrotach 2-3 minuty.

Masa Sandmix:

1000 g Sandmix
450 g MAESTRO tłuszcz płynny do mieszanek cukierniczych
450 g jaja

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach 2-3 minuty. Obie masy szprycować na blaszkę na przemian paskami, 3 warstwy, a następnie odpiec w temperaturze około 175°C przez około 45-50 minut. Ostudzić, pokroić w poziomie na 3 blaty.

 

Masa orzechowa do przełożenia:

1600 g Cremium orzechowy
800 g PRIMA margaryna cukiernicza
100 g spirytus

Sposób przygotowania:
Margarynę cukierniczą PRIMA napowietrzyć  dodać Cremium orzechowym, następnie napowietrzając dodać spirytus. Masą orzechową przekładać odpieczone, wystudzone i przekrojone na trzy części ciasto. Dekorować według uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji