autorzy: Roman Gużda, firma Credin
Artukuł pochodzi z wrześniowego wydania magazynu Mistrz Branży
Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl |
Ciasto na pieczywo
500 g Koncentratu Pikantnego 25%
2000 g mąki pszennej typ 500
80 g drożdży
1300 g wody
Czas mieszania składników: ok. 4 min na wolnych obrotach, ok. 6 min na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: ok. 26°C
Fermentacja wstępna: ok. 10 min
Laminowanie (2x4): margaryna Puff Pastry 600 g
Fermentacja końcowa: ok. 20 min
Wałkowanie końcowe: do grubości 2,5 mm i szerokości 30 cm
Farsz
4000 g CF Kapusta i Pieczarka
400 g Sosu Napoli
Składniki wymieszać, następnie nałożyć farsz na wstęgę ciasta, zawinąć w rulon i pokroić na kęsy o długości 3,5 cm. Dekorować Posypką Złotą.
Fermentacja końcowa: 20 min
Temperatura pieczenia: 200°C
Czas pieczenia: 20 min