czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Receptura świąteczna - Torcik Magiczna Gruszka 0

dodano ,Redakcja MW, materiał promocyjny

autor: Martin Braun

     
 

Artukuł pochodzi z grudniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Tortownica, średnica 18 cm

Ciasto:

 

Składniki:
1 blat ciasta kruchego (o wadze ok. 80 g), przygotowany według przepisu z receptury podstawowej*
2 blaty biszkoptowo – orzechowe (o wadze ok. 50 g każdy), przygotowane według przepisu z receptury podstawowej**
20 g  konfitura morelowa
200 g gruszki z syropu w cząsteczkach

Masa śmietanowa magiczna gruszka:

 

Składniki:
50 g stabilizator Alaska-express Magiczna Gruszka
60 g woda, ok. 25˚C
250 g ubita, niesłodzona śmietana

Sposób przygotowania:
Stabilizator Alaska-express Magiczna Gruszka rozpuścić w wodzie, a następnie połączyć z ubitą, niesłodzoną śmietaną.

Dekoracja:

 

Składniki:
5 g złota pasta żelowa Gold Sparkle
10 g Cristaline klarowna polewa cukiernicza (na zimno)
50 g gruszki z syropu

Sposób przygotowania:
Wypieczony blat ciasta kruchego posmarować konfiturą morelową i nałożyć na niego blat ciasta biszkoptowego-orzechowego nasączonego nakropką. Następnie wyłożyć kawałki gruszek oraz masę śmietanową magiczna gruszka i przykryć drugim blatem ciasta biszkoptowo-orzechowego nasączonego nakropką. Na wierzch wyłożyć resztę musu magiczna gruszka, wyrównać boki boki. Dekorować polewą Cristaline, Gold Sparkle i gruszkami według uznania.


*Ciasto kruche:

 

Składniki:
1000 g Ciasto Kruche
400 g  PRIMA cukiernicza margaryna
50 g woda
50 g jaja 

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach mieszadła 2-3 minuty. Uformować spody o grubości ok. 3-4 mm. Piec w temperaturze około 200°C przez około 12-15 minut.

**Ciasto biszkoptowo-orzechowe:


Składniki:
1000 g BRAUN Bisquick Plusciasto biszkoptowe
600 g jaja
200 g woda
100 g Pasta orzech laskowy

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ubić na wysokich obrotach mieszadła przez około 5 minut. Piec w temperaturze 180°C przez około 25-30 minut.

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe