...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Technicoat, materiał promocyjny

Regeneracja – skuteczny sposób na zanieczyszczone formy

Natłuszczanie form to znakomity sposób na bezproblemowe wyjmowanie pieczywa, ale też główna przyczyna tworzenia się nagaru. Z czasem nawet najlepsze środki myjące nie są w stanie usunąć grubej warstwy zabrudzeń olejowych, które gromadzą się na blachach od spodu i pomiędzy formami w zestawach.

Nagar to nie tylko kwestia estetyki i higieny, ale też problem finansowy – zabrudzone pieczywo i trudność z wyjmowaniem wypieków z form powoduje wzrost odpadów produkcyjnych. Co zatem robić, gdy inspektor sanepidu grozi karą, a audytor sklepów sieciowych spogląda niechętnym okiem na brudne formy? Zakup nowych form? Tak, ale jest to rozwiązanie krótkotrwałe – problem wróci jak bumerang.

Rozwiązaniem jest zastosowanie powłok antyadhezyjnych wysokiej jakości, nakładanych w procesie regeneracji. Nie trzeba wtedy kupować nowych blach i form, jeśli dotychczas stosowany sprzęt jest w dobrym stanie, tylko mocno zabrudzony. Proces regeneracji obejmuje bowiem mechaniczne lub termiczne oczyszczenie blach i form z nagaru, wykonanie drobnych napraw, tj. prostowanie, oraz naniesienie powłoki Teflon®.


Dlaczego warto stosować powłoki Teflon®
Najważniejsze korzyści wynikające z zastosowania powłok Teflon®:
• nieprzywieranie produktów do powierzchni roboczych,
• brak konieczności stosowania środków natłuszczających,
• oszczędność czasu, energii i wody,
• zapewnienie wysokiej jakości wyrobów końcowych,
• wzrost wydajności produkcji,
• czysta i bezpieczna produkcja,
• duża trwałość – od 2500 do 4000 cykli piekarniczych,
• odporność termiczna,
• dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

 

Nie bez znaczenia jest uzyskanie przez pieczywo walorów prozdrowotnych (mniejsza ilość tłuszczu); pieczywo może być również dłużej przechowywane (brak jełczenia środków natłuszczających).

Regeneracji mogą być poddawane blachy i formy piekarnicze, ale także stożki, leje zasypowe oraz wszelkie inne elementy stosowane w piekarnictwie czy cukiernictwie, gdzie antyadhezja ma szczególne znaczenie.

Fazy regeneracji zanieczyszczonych form

 

Fazy regeneracji zanieczyszczonych form
1. formy zanieczyszczone grubą warstwą nagaru, trudnego do usunięcia tradycyjnymi metodami
2. formy po termicznym usunięciu nagaru
3. formy po drobnych naprawach (prostowanie, spawanie itp.) oraz obróbce strumieniowo-ściernej
4. formy po naniesieniu powłoki Teflon®

Więcej informacji znajdą Państwo na www.technicoat.pl lub u przedstawiciela firmy Technicoat, który doradzi, jak skutecznie przywrócić piekarni blask, a wyrobom wysoką jakość.

 

   
 

Specjalista ds. regeneracji
Teflon® to nazwa handlowa powłok fluoropolimerowych zastrzeżona przez producenta, firmę DuPont. Usługowym nakładaniem powłok typu Teflon® zajmuje się firma Technicoat. Firma posiada dwie licencje w tym zakresie – DuPont Licensed Industrial Applicator oraz najnowszą DuPont Industrial Bakery Solution DIBS – i stosuje tylko oryginalny materiał Teflon®.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji