...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS w Suchej Beskidzkiej, materiał promocyjny

Wielkanocne jajko

uczeń: Paulina Bywalec
Praktyki w szkole : ZS im Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Biszkopt
• 6 jajek
• 5 łyżek mąki pszennej
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 6 łyżek cukru
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Piec w 170oC przez około 35 minut.
 
Żelka
• 500 g mrożonych malin
• 500 g malinowej galaredki
 
Galaredkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić i dodać mrożone maliny.

Masa
• 250 ml śmietany 30%
• 2 łyżki cukru pudru
• 1 łyżka soku z cytryny
• 2 łyżeczki żelatyny

Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy. Schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i ubijamy. Pod koniec ubijania dodaję przesiany cukier puder, nadal ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy sok z cytryny i ostudzoną rozpuszczoną żelatynę, mieszamy. Powstałą masą przekładam Biszkopt i wstawiam do lodówki do schłodzenia.



Wykończenie
• owoce kandyzowane
• orzechy
• migdały
• kokos

Nauczyciel prowadzący praktyk: Krzysztof Maciejowski


 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji