...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Rekordowy piernik i Piekarz Roku, czyli jubileuszowe Święto Chleba w Jaworze

Podczas XX edycji jaworskiego święta padł rekord w długości piernika i poznaliśmy nowego Piekarza Roku, którym zostali właściciele Piekarni Bagietka.

Święto Chleba i Piernika w Jaworze stało się na przestrzeni lat wydarzeniem znanym w całej Polsce, na które zjeżdżają się tłumy, by spróbować nie tylko lokalnych słodkich i chlebowych specjałów, ale też uczestniczyć w pokazach kulinarnych, koncertach innych imprezach towarzyszących. Tak było i podczas tegorocznej edycji 24-26 sierpnia.

W tym roku niewątpliwą atrakcją był rekordowy piernik. Słodki specjał zagościł na imprezie w sobotę. Miał nawiązywać do 100. rocznicy odzyskania przez Polskę Niepodległości., stąd też udekorowany był w biało-czerwone barwy i mierzył 55 m 30 cm, czyli był dłuższy od swojego poprzednika o 4 metry! Do jego wypieku zużyto 5 tysięcy jaj, 250 kg miodu, 250 kg śmietany, 250 kg oleju, 370 kg mąki pszennej, 800 kg powideł śliwkowych, 25 kg słodowego ekstraktu jęczmiennego, 3,5 kg sody oraz 500 kg czekolady. Biało-czerwona dekoracja została wykonana z wiórek kokosowych.

 

 

Podczas jaworskiego święta jak co roku rozstrzygnięto też konkurs na Piekarza Roku. Statuetka trafiła do rąk Jolanty i Krzysztofa Agackich z piekarni Bagietka z Chojnic. Piekarnia, słynąca od początku z wypieku bagietek i pieczywa francuskiego, funkcjonuje od 1992 r. W chwili obecnej asortyment poszerzony jest również o wyroby słodkie,  a dystrybucja odbywa się w 50 wyspecjalizowanych stoiskach i sklepach firmowych w pięciu województwach.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji